Süleymaniye Marka Olacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Süleymaniye Marka Olacak

Giriş Tarihi: 01 Aralık 2019 - 8:16

Son Güncelleme: 01 Aralık 2019 - 8:16

Gümüşkoza Gazetesi’nin haberi – 30.11.2019

Süleymaniye Mahallesinde Kurulması Planlanan Kayak Merkezi İçin 1500 M Uzunluğundaki Sandalyeli Telesiyej Mekanik Lifti Gümüşhane’ye Geldi.

*Süleymaniye Marka Olacak

*Turizmi Süleymaniye Taçlandıracak.

Gümüşhane Valiliği, kent merkezine 3 km uzaklıkta bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesinde yapılacak kayak merkeziyle birlikte Gümüşhane’nin  kış turizminde atağa kalkmayı hedefliyor.

Kentin en önemli turizm potansiyeli olarak görülen tarihi Süleymaniye Mahallesinde, Kayseri Erciyes Kayak Merkezinin  örnek alınarak gerçekleştirilmek istenilen proje ile kış turizminde ülkenin sayılı şehirleri arasında olmak isteniyor.

“Süleymaniye Mahallesi Kent İçin Önemli Bir Yere Sahip”

Tarihi mahallede gerçekleştirilen proje hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, tarihi Süleymaniye Mahallesi’nin Gümüşhane için çok önemli olduğunu söyleyerek, eski Gümüşhane’de bu tarihi doku ile iç içe olan Süleymaniye Kış Sporları Kayak Merkezi ile şehir 2’nci kayak merkezine kavuşacağını kaydetti.

Turizm Potansiyeli Artacak 

Taşbilek, “Bu kadim şehir Süleymaniye Mahallesi’nde kurulacak olan kayak merkezi ile kentin turizm potansiyelinin artıracak. Zigana Kayak Merkezi’ni de bünyesinde barındıran Gümüşhane, kente 3 kilometre uzaklıktaki tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde, Kayseri Erciyes Kayak Merkezinde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Spor İl Müdürlüğüne tahsisi yapılan demonte halindeki 1500 m uzunluğundaki sandalyeli telesiyej mekanik lifti Gümüşhane iline naklettik. Gümüşhane’de kış turizminin daha pazarlanabilir bir hale getirilmesi ve oradaki fiziki altyapının birleştirilmesi noktasın da öncelikli olarak Süleymaniye kayak merkezinin kış turizmine endeksli olarak bir master planın hazırlanılması çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.

Master Planı

Tesiste kurulumu öncesi master planı hakkında bilgi veren Vali Taşbilek, “Bu tesis kurulumu öncesinde hazırlanacak master plan çerçevesinde mekanik tesislerin nereye monte edileceği, günü birlik tesislerin nereye kurulacağı ve teknik detayların hesaplanacağı master planı çalışmasının bitmesiyle ortaya çıkacak. Master planı çalışması DOKA ve Gümüşhane İl Özel İdaresi eş finansmanıyla yürütülüyor” dedi.

Sosyokültürel ve Ekonomik Açıdan Kazançlı

Taşbilek, “Şehrimize sosyokültürel, ekonomik ve iktisadi açıdan bir kazanç sağlamayı hedefleyen bu proje ile gençlerimizin ve halkımızın özellikle spor yapmalarını, kayak yapmalarını da önceleyen bir proje olacak. Süleymaniye Kış Sporları kayak Merkezi aynı zamanda uluslararası standartlarda ve değişik zorluk derecelerinde kayak yarışmalarının yapılabileceği pistleri olduğu gibi yazında doğa sporlarının rahatlıkla yapılabileceği bir coğrafi alana sahip” şeklinde konuştu.

İmar Planı Bakanlık Tarafından Onaylandı

Vali Taşbilek sözlerini şöyle tamamladı;

“Süleymaniye Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki talebimizde onay aşamasındadır.1500 metrelik mekanik telesiyejle misafirlerini ağırlayacak olan kayak merkezimiz, bulunduğu mahallenin yapısı itibari ile tarihi doku içerisinde kurulan tek kayak merkezi olacak. Kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedeflenen projenin yer alacağı Süleymaniye Mahallesi’ndeki tarihi doku ise zaman içerisinde düzenlenecek restorasyon çalışmaları ile tarihi Beypazarı  modeline dönüştürülecek.”

KAYNAK LİNKİ: http://www.gumuskoza.com.tr/haber-suleymaniye-marka-olacak-29122.html

image_print

HABERLER