"Tarihi Yönüyle Arzular Kabaköy " Kitabı Çıktı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“Tarihi Yönüyle Arzular Kabaköy ” Kitabı Çıktı

Giriş Tarihi: 30 Mayıs 2022 - 9:07

Son Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 9:07

Gümüşhane Merkez İlçeye bağlı Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış Arzularkabaköy Beldesi’nin tarihine ışık tutacak olan ‘Tarihi Yönüyle Arzular Kabaköy’ kitabının çıktığı açıkladı..

Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, yaptığı yazılı basın açıklamasınde şunları kaydetti:

“Saygıdeğer vatandaşlarımız…

Beldemizin tarihine ışık tutacak bir çalışmayla karşınızdayız.

Köklü bir tarihe ve zengin kültürel mirasa sahip olan Arzularkabaköy Beldemizin; tarihsel, kültürel ve sosyal yönünün tanıtılacağı “Tarihi Yönüyle Arzular Kabaköy ” adlı kitap çalışmamızı tamamlamış bulunmaktayız. 

Tarihçi Yazar Volkan Şenel ve Onur Can Şahna tarafından yürütülen ve Belediyemiz tarafından bir kültür yayını olarak sizlere takdim edilecek bu kitap çalışmamızın, 2-3-4-5 Haziran 2022 tarihlerin arasında Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenecek olan  Gümüşhane Tanıtım Günlerinde açılacak, Arzularkabaköy Beldesi Tanıtım Standımızda, 3 Haziran 2022 Cuma Günü 16:00 – 22:00 saatleri arası tanıtımı yapılacaktır.

Beldemizin yerel ve ulusal ölçekte tanıtımına çok büyük katkıda bulunacak, ilgili kişi, kurum ve öğrencilerimizin de yararlanmasının da sağlanacağı “Tarihi Yönüyle Arzular Kabaköy” adlı kitabımızın tanıtımına tüm halkımız davetlidir.

Her geçen gün değişerek gelişen Arzularkabaköy Beldemiz için, daha nice güzel çalışmalara inşallah…” 

TARİHİ YÖNÜYLE ARZULAR KABAKÖY KİTABIYLA İLGİLİ BİLGİ NOTU:

Kitabın yazarlarından Tarihçi Yazar Volkan Şenel’den kitapla ilgili aldığımız bilgi notları şöyledir:

– “Tarihi Yönüyle Arzular Kabaköy” kitabı, tarihi süreç içerisinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Arzular Kabaköy’ün; coğrafi önemini, köklü tarihini, zengin kültürünü ve dikkat çekici kültürel mirasını tanıtmayı amaçlamaktadır.

– Kitap, Tarihçi-Yazar Volkan Şenel ve Tarihçi Onur Can Şahna tarafından 2 senelik bir süre içerisinde yazılmış olup, 252 sayfadan  oluşmaktadır.

– Kitap, Arzular Kabaköy Belediyesi’nin yeni hayata geçirdiği kültür yayınları projesinin ilk eseri olup, bir kültür hizmeti olarak ilgililere ücretsiz dağıtılacaktır.

– Kitapla ilgili, Osmanlı Arşivi, Cumhuriyet Arşivi,  Genel Kurmay Başkanlığı Arşivi, İngiltere, Rusya, Yunanistan ve özel aile arşivlerinde çeşitli araştırmalar yapılmış, bulunan bazı yeni bilgi ve belgelere kitapta yer verilmiştir.

– Kitapta, Antik dönemden Roma’ya, Roma’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine uzanan Arzular Kabaköy Beldesi’nin yerleşim tarihi yazılmıştır.

– Gümüşhane ilimizin en önemli kültürel miraslarindan birisi olan Kabaköy Ayasofya Camii, Tohumoğlu Köprüsü, Arzular Zindanlar Arazı, Tarihi Kiliseler, Osmanlı Çeşmeleri, Türbeler, Geleneksel Evler vs. gibi konularla ilgili bilgiler verilmiştir.

– Kitapta, “Eğitim Tarihi, Spor Tarihi ve Sosyal Yaşam Tarihi” gibi bölümlere yer verilerek, bu konularla ilgili Gümüşhane Eğitim Tarihi, Spor Tarihi ve Sosyal Yaşam Tarihi’nede katkı sağlayacak bilgi, belge ve foroğraflar yayınlanmıştır.

– Kitapta, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda etmiş ” Şehitlerimiz ” ile ilgili özel bir bölüm oluşturularak, onlarla ilgili bilgiler verilmiştir.

image_print

HABERLER