TARIM ŞURASI ÖNCESİ GÜMÜŞHANE’DE DE TOPLANTI YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TARIM ŞURASI ÖNCESİ GÜMÜŞHANE’DE DE TOPLANTI YAPILDI

Giriş Tarihi: 25 Temmuz 2019 - 23:26

Son Güncelleme: 25 Temmuz 2019 - 23:28

Tarım ve Orman Bakanlığı  tarafından Ekim 2019 ayı içinde yapılması planlanan 3. Tarım Orman Şurası ile ilgili olarak Gümüşhane’de de bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı 25 Temmuz 2019 Perşembe günü Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında yapıldı.

Toplantıda daha çok Gümüşhane’de yürütülen tarımsal faaliyetlerin mevcut durumu, güçlü ve zayıf yönleri, geleceğe yönelik hedef ve stratejiler paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

 “Gümüşhane’de zor şartlar altında olsalar da tarımı seven ve uğraşan insanlarımız var. Bunu işletmeci tarım dediğimiz noktaya nasıl taşıyabiliriz, daha geniş tarım havzalarında gerek ziraat, gerek hayvancılık noktasında neler yapılabilir, neler yapıyoruz, tarıma dayalı turizm noktasında neler yapılabilir? Bugün bunları hep birlikte, elbirliğiyle konuşarak değerlendirme yapacağız”

Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen’in gerçekleştirdiği sunumun ardından, sektör paydaşları tek tek söz alarak tarım sektöründe Gümüşhane’de yaşanan sorunları ve taleplerini ilettiler.

HABERE YORUM

3. Tarım Orman Şurası’na hazırlık çalışmasını bütün iller yapıyor. Gümüşhane’de yapılan toplantıda daha çok tarım sektörünün özel ve kamu kesiminden paydaşları toplantıya katıldı.

Tarım Orman şurasında konuşulacak belki de en önemli konulardan birisi “GIDA GÜVENLİĞİ, GIDA SAĞLIĞI” olmasına rağmen, Gümüşhaneli sivil vatandaşlardan veya STKlardan da bu toplantıya çağrılanlar olsa ve gıda konularında en az bir tüketici olarak görüşleri alınsa idi güzel olurdu kanaatindeyim.

Toplantıda; gerek hayvansal, gerekse diğer özellikli gıdaları tüketen insanların gerek Gümüşhane’de üretilen, gerekse Gümüşhane’ye dışarıdan gelen gıdalara bakışı da konuşulsa idi toplantı için bir zenginlik olurdu. Ve şura için çok önemli doneler elde edilirdi.

3. Şura; adındaki ögeleri içerecekse ORMAN konusunda da vatandaşların görüşleri dinlenebilirdi. Gümüşhane köyleri özellikle RESMİ ORMAN KESİM konularından çok dertli. Bu konuyu konuşacak toplantıda zannediyorum kimse yoktu.

Şuranın hayırlı olmasını diliyorum.

(Yorum: Hasan Pir)

image_print

HABERLER