TBB Başkanı Sağkan, Gümüşhane’de Önceliği Basın’a Verdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TBB Başkanı Sağkan, Gümüşhane’de Önceliği Basın’a Verdi

Giriş Tarihi: 13 Ekim 2023 - 15:44

Son Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 16:00

Gümüşhane’yi ziyaret eden TBB Başkanı Av. R.Erinç Sağkan, programına Gümüşhane Basını ile toplantı yaparak başladı.

Bir dizi ziyaret ve görüşmeler için bugün Gümüşhane’ye gelen Gümüşhaneli Hemşerimiz Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Gümüşhane’deki ziyaret ve temaslarından önce Gümüşhane basını ile bir araya geldi.

TBB başkanı seçildikten sonra ikinci kez Gümüşhane’yi ziyaret eden Sağkan, sabah Balyemez konağında Gümüşhane basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantı yaptı.

TBB Başkanı Erinç Sağkan’ın basınla yaptığı kahvaltılı toplantıya Gümüşhane Baro Başkanı Avukat Metin Aslan,  Baro yönetim kurulu üyeleri ile Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Gümüşhane’de günlük yayın yapan Gümüşhane Olay, Gümüşkent, Gümüşkoza ve Kuşakkaya Gazeteleri yetkilileri ve köşe yazarları ile Gümüşhane’de kurulu bulunan internet haber sitesi yetkileri, TRT, İHA, DHA Gümüşhane muhabirleri ve Gümüşhane Gündem Gazetesi yetkilisi katıldı.

Basınla yaptığı toplantıda Gümüşhane ziyareti hakkında kısa bir değerlendirme yapan Başkan Sağkan, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

HEDEFİM; KENDİ DÖNEMİMDE GÜMÜŞHANE’DE BARO HİZMET BİNASINI BİTİRMEKTİR

Bir gazetecinin Gümüşhane’ye kalıcı bir baro binası yapılması konusunda desteklerinin ne  olacağını hatırlatması üzerine Başkan Sağkan şunları söyledi:

“Ben Gümüşhane’ye daha önce geldiğimde ifade etmiştim,  Gümüşhane’nin her şeyden önce bir hizmet binasına ihtiyaç var. Birçok ilimiz, daha önceki yönetimler tarafından hizmet binalarına kavuşturuldular. Son dönemde Türkiye’nin içinde bulunduğu kriz Türkiye Barolar Birliği’nin gelirlerini de ciddi anlamda etkiledi. Ayrıca; 6 Şubat depremleri sonrasında ise Barolar Birliği kaynaklarının tamamını deprem bölgelerine aktarmak durumunda kaldık. Gümüşhane gibi harekete geçme konusunda daha önce görüşmelerini yaptığımız birkaç ilimizde bahsettiğim sebeplerden dolayı süreci biraz ötelemek durumunda kaldık. Gümüşhane’yi bugün ziyaretimizin sebeplerinden bir tanesi de Gümüşhane hizmet binası yapımına ilişkin konuyu görüşüp, değerlendirip biraz daha somutlaştırabilmek.  Benim de hedefim kendi dönemimde Gümüşhane’de bu hizmet binasını bitirip ilimize, meslektaşlarımıza ve baromuza kazandırmaktır.”

Başkan Sağkan, basın buluşmasının ardından Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’i, Cumhuriyet Başsavcısı Tuğba Ersöz Ünver’i, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Bayrak’ı makamlarında ziyaret etti. Adliye Baro Odasında meslektaşlarıyla buluşarak ruhsat törenine katıldı.

Akşam yemeğinde Gümüşhane Barosu avukatlarıyla buluşacak olan Sağkan, geceyi Gümüşhane’de geçirdikten sonra yarın babaocağı Şiran ilçesine gidecek.

image_print

HABERLER