TEHLİKELERE DİKKAT... - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TEHLİKELERE DİKKAT…

Giriş Tarihi: 16 Eylül 2019 - 11:17

Son Güncelleme: 16 Eylül 2019 - 11:21

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Demir,  hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte vatandaşlarımızın ısınmak için soba, kalorifer ve doğalgazlarını yakarken olası yangın ve zehirlenmelere karşı daha dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.                           

Yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben ve baca zehirlenmelerinin kış aylarında daha çok yaşandığı belirten Müdür Demir: “Bacalarda gerekli temizlik yapılmaması sonucunda bacaların tıkanması nedeniyle ortaya çıkan yangınlar mal ve can güvenliğimizi tehdit etmektedir. kış aylarında sıklıkla rastladığımız baca yangınları ev ve çatı yangınlarına da sebebiyet vereceğinden bacalar mutlaka temizletilmelidir. Bu nedenle olabilecek tehlikelere karşı baca temizliğinin düzenli olarak uzman kişilere yaptırılması ısınma amaçlı olarak kullanılan kömür sobalarının usulüne uygun olarak yakılmamalı, yatmadan önce kömürlü sobaların söndürülmeli. Sobalara çok fazla kömür atılmaması ve özellikle rüzgarlı havalarda sobalara yakıt eklemesi yapılmamalı” dedi.

Doğalgaz kullanıcılarını da uyaran Demir: ”Doğalgaz kullanılan binalarda ise hava menfezlerinin kapatılmamalı, gaz kokusunun hissedildiği an itibariyle doğalgaz vanası kapatılmalı. Kapı ve pencerelerin açılarak ortamın havalandırılması, yanıcı maddelerin kullanılmaması, elektrik düğmesi-şalter açıksa kapatılmaması kapalıysa açılmaması, bütün gaz armatürlerinin kapatılması, bu gibi ortamlarda sigara içmeye çalışılmamalı” dedi.        

(Kaynak: Gümüşhane Belediyesi – 16.09.2019)

image_print

HABERLER