Tekke Köyü'ndeki Bu Kara Nokta’ya Ne Zaman El Atılacak!.. - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Tekke Köyü’ndeki Bu Kara Nokta’ya Ne Zaman El Atılacak!..

Giriş Tarihi: 08 Aralık 2021 - 8:00

Son Güncelleme: 07 Aralık 2021 - 22:15

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 08.12.2021

Gümüşhane – Bayburt – Erzincan karayolunun en tehlikeli bölgelerinden biri olan Merkez Tekke köyü Soğanlık kavşağında meydana gelen trafik kazasında bir otomobil yandı.

Edinilen bilgiye göre Ağrı’dan Samsun’a giden Hüseyin Top yönetimindeki 06 AN 6347 plakalı otomobil Gümüşhane’nin merkeze bağlı Tekke köyü Tuzlusu mevkiindeki Soğanlık kavşağı olarak bilinen bölgede virajı alamayınca orta refüje çarptı.

Darbe nedeniyle alev alan otomobildeki yangın kısa sürede büyüdü. Araç içindeki 3 kişinin kendisini dışarı atarak  yanmaktan kurtulduğu kazada aracın yangını Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü.

Olayda araç tamamen yanarak hurdaya dönerken LPG’li olduğu öğrenilen aracın erken müdahale ile patlamaması olası facianın önüne geçti.

Kazanın olduğu bölge Gümüşhane merkez ile  Pirahmet kavşağı arasında en yoğun trafik kazalarının yaşandığı bölge olarak biliniyor.

EN TEHLİKELİ BÖLGE

Kazanın olduğu bölgedeki (viraj, kavşak ve yol eğilimi )  üçlüsünde karayolları standartlarına uygun olmayan bir yapılış söz konusu olduğu için özellikle bölgeyi tanımayan sürücüler açısından büyük  sorunlar yaşanıyor.

Bölgeyi yakından tanıyan ve sık sık kullanan şoför Erkan Koyun şunları söyledi, “Son kazanın da yaşandığı Tekke köyü girişindeki Soğanlı Kavşağı tehlike saçan bir kara noktadır. Acilen bu bölgede yolun standart hale getirilmesi gerekir. Bölgedeki gerek viraj olsun, gerek kavşak ve yol eğilimi olsun kazaya neden oluyor. Bayburt istikametinden gelirken viraja girince kavşak bir anda sürücülerin önüne çıkıyor. Bu da kazaya neden oluyor. En çok kaza bu bölgede yaşanıyor. Yetkililer bu soruna bir an önce acil çözüm bulmalıdırlar” dedi.  

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 08.12.2021

image_print

HABERLER