TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EN ÜST SEVİYEDE GÜMÜŞHANE’DE DE KONUŞULMALI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EN ÜST SEVİYEDE GÜMÜŞHANE’DE DE KONUŞULMALI

Giriş Tarihi: 27 Kasım 2017 - 22:20

Son Güncelleme: 27 Kasım 2017 - 22:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nin açılış programına katıldı.

27 Kasım 2017 Pazartesi günü WOW İstanbul Hotelde gerçekleştirilen programda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmanın bir bölümünde teknoloji bağımlılığı ile mücadeleye dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ebeveynin elinden telefonu, tableti bırakmadığı, televizyon başından ayrılmadığı bir evde, çocuğa “teknolojiden uzak dur” demenin faydasız bir çaba olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçek dünya ile sanal dünyayı ayıramayan çocukların zihinleri teknolojinin zararı etkilerine daha çok açıktır. Teknoloji bağımlılığında en riskli kuşak 12-24 yaş grubu olduğuna göre, bu konuda okullarımıza, öğretmenlerimize de çok önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

Bu konuda çok geç olmadan Yeşilay’ın yanı sıra aile, okul ve ilgili tüm kurumlarla birlikte, teknoloji bağımlılığıyla mücadele edilmesi gereken bir döneme girildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bağımlılık gibi teknoloji bağımlılığı da çözülmez, aşılmaz değildir. Tüm zararlı alışkanlıklar gibi teknoloji bağımlılığının da tedavisi vardır. Mesele hayatımızı kolaylaştırmak için edindiğimiz cihazların hayatımızı esir almasına izin vermemektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan programda, 27 Kasım Dünya Kartpostal Günü dolayısıyla, çocuklara hitaben bir kartpostal imzaladı. İmzaladığı kartpostalda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili çocuklar; teknoloji, hayatımızı esir almak değil kolaylaştırmak için vardır. Sizlerden isteğim, bilgisayarı, telefonu, televizyonu bu amaçla kullanmanızdır. Ailenizi, arkadaşlarınızı, okulunuzu, kitaplarınızı, geleceğinizi teknolojiye asla feda etmeyin. Gözlerinizden öpüyorum” ifadelerini kullandı.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER