Torul Kalesi Cam Seyir Terası 100 Bininci Ziyaretçisini Ağırladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Torul Kalesi Cam Seyir Terası 100 Bininci Ziyaretçisini Ağırladı

Giriş Tarihi: 07 Ağustos 2018 - 19:39

Son Güncelleme: 07 Ağustos 2018 - 19:39

Gümüşhane’de tarihi Torul Kalesi’nin bulunduğu alana 7 ay önce yapılan Torul Kalesi Cam Seyir Terası 100 bin ziyaretçi ağırladı.

Kemençe eşliğinde horonların oynadığı etkinlikte, 100 bininci ziyaretçi Osama M. Al- Juhaim ve 100 bin 1’ninci ziyaretçi Mustafa- Sibel Yıldırım çiftine Vali Okay Memiş tarafından hediye verildi.

Torul cam terasının 100 bin ziyaretçiye ulaşmasının Gümüşhane için bir rekor olduğunu dile getiren Gümüşhane Valisi Okay Memiş: “Gümüşhane Torul Cam Seyir terasıyla birlikte yeni bir destinasyon kazandı. Çok önemli bir çalışma. Belediye Başkanımız Nidai Köroğlu’nu tebrik ediyorum. Cam teras vizyoner belediyeciliğin güzel örneklerinden birisidir. Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş’ın Orman ve Su İşleri Bakanlığından buraya kaynak temin etti. Bizde il özel idaresinden yolunu asfaltladık. Çok kısa süre içerisinde 100 bin kişinin ziyaret edeceği bir alan haline getirdik. Bu başara başta Belediye başkanımız Sayın Nidai Köroğlu’nundur. Gümüşhane’ye böyle bir destinasyon kazandırdıkları için hem kendisine hem de Milletvekilimiz Cihan Pektaş, Milletvekilimiz Hacı Osman Akgül beye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Turizm destinasyonlarıyla daha çok gelişen, daha çok büyüyen bir Gümüşhane var. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk”

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise Cam Seyir Terasının 7 ay önce ziyarete açıldığını hatırlatarak, yıllık 100 bin ziyaretçi hedefini 7 ayda tutturduklarını belirtti.

Cam terasa gelen ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Köroğlu: “Düzenlediğimiz etkinlikle 100 bininci ziyaretçimiz olan Kuveytli bir aileye ziyareti adına kalemizi temsil eden porselen bir tabak, fincan takımı ve yöresel ürünümüz pestil hediye ettik. 100 bin 1’inci ziyaretçimiz olan yeni evli bir aileye de çeşitli hediyeler verdik” diye konuştu.

Köroğlu, 100 bin olan hedeflerini 200 bine çıkardıkları ifade ederek, şunları söyledi: “İki yıl önce hiç kimsenin uğramadığı Torul Kalesinde 7 ay gibi kısa bir sürede 100 bin ziyaretçiyi bulmak bizim için büyük bir mutluluk, onurdur. Bu yılki, hedefimiz 100 bindi ama 200 bini yakalayacağız. Yapacağımız ziplayn ve terminalden kalemize yürüyüş yolu ile birlikte üç yıl sonra 1 milyon ziyaretçiyi bulacağımızı şimdiden tahmin ediyorum. Bu ilçemiz ve ilimiz adına çok büyük bir rakamdır. Üç yıl sonra rahatlıkla 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret edeceğini söyleyebilirim.”

Etkinliğe, AK Parti Ankara 26. dönem Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İlçe Kaymakamları, İlçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 07.08.2018)

image_print

HABERLER