Torul Milli Eğitim Başarılı Çalışmalarına Devam Ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Torul Milli Eğitim Başarılı Çalışmalarına Devam Ediyor

Giriş Tarihi: 19 Aralık 2023 - 10:39

Son Güncelleme: 19 Aralık 2023 - 10:45

Ortaokul Branş Öğretmenlerine “Öğrenen Lider Öğretmen” Eğitimi verildi.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Torul ilçe ortaokullarında görev yapan branş öğretmenleri “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitimini etkinliğine katıldılar.

Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleşen “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitimlerine ortaokul branş öğretmenleri katıldı. Eğitim başlıklarının “iletişim becerileri, sınıf yönetimi ve ölçme değerlendirme” olarak belirlendiği eğitimler, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Eğitime katılarak yüz yüze eğitimlerini tamamlayan tüm öğretmenlere, Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından yaşam boyu devam eden kişisel gelişimi desteklemek ve Türkiye çapında bütün öğretmenlerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanan eKampüs’e katılım imkânı sağlanıyor.  

“Öğrenen Lider Öğretmen” etkinliğine Atatürk Ortaokulu, Torul İmam Hatip Ortaokulu, Aktaş Ortaokulu, Altınpınar Ortaokulu, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kirazlık Cumhuriyet Ortaokulu’nda görev yapan ve eğitime başvuru yapan öğretmenler katıldı.

ÖRAV tarafından 16-17 Aralık 2023 cumartesi ve pazar günleri ücretsiz verilen etkinlikte eğitimleri Özcan Doğan, Duygu Direkçi Tatar ve Ercan Arar yaptı.

Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin’in de sık sık ziyaret ettiği etkinlik için eğitime katılan öğretmenler şu ifadeleri kullandılar: “Özellikle sınıf yönetimi, problemli davranışlar ve olumlu davranışların pekiştirilmesi konularında yeni yöntem adına çok şey öğrendik. Kursun bize çok katkısı oldu. Bize bu fırsatı sunan Torul İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve ÖRAV eğitmenlerine teşekkür ederiz”

Kaynak: Torul Milli Eğitim Müdürlüğü İnternet Sitesi

image_print

HABERLER