Torul Milli Eğitim Müdürlüğü’nü Çok Önemli Kültür Hizmetleri İçin Tebrik Ediyoruz - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Torul Milli Eğitim Müdürlüğü’nü Çok Önemli Kültür Hizmetleri İçin Tebrik Ediyoruz

Giriş Tarihi: 21 Mayıs 2024 - 11:09

Son Güncelleme: 21 Mayıs 2024 - 11:09

Torul İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen kültür hizmetleri dikkat çekiyor.

Ülke genelinde tanınmış pek çok ünlü ismi Torul’a getirip öğrencilerle buluşturan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü son olarak da tanınmış yazar Mert Arık ve çizer Serdar Turali’yi Torul’da öğrencilere buluşturdu.

“Torul En İyi Dostu İle Buluşuyor” Kitap Okuma Projesi ve “Her Evden Bir Kitap Projesi” kapsamında başlatılan Yazar Buluşmaları ve Kitap Günleri etkinliğine katılan yazar Mert Arık kendi çocuklarına okutmayacağı, izlettirmeyeceği hiçbir şeyi yazmadığını, çizmediğini söyledi.

Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi’nde yapılan etkinlikte kitap yazmaktaki amacının çocukların yaşına ve bilişsel seviyelerine uygun içerikler üretmek olduğuna dikkat çeken Arık, ‘Uzaya Giden Tren’, ‘Çantamdan Fil Çıktı’, ‘Ayvayı Yedik Müzesi’, ‘Naneyi Yedik Lokantası’ ve ‘Dinozorumun Saklandığı Yer’ adlı kitaplarının çocuklara kitap okumayı sevdirmek, onların hayallerinin olmasını sağlamak amacıyla yazıldığını kaydetti.

Çocuk kitapları yazarken aldığı sorumluluğu ve bu sorumluluğun kendisi üzerindeki ağırlığını öğrencilere aktaran Arık, “Yazdıklarımın sadece satış rakamlarıyla değil, aynı zamanda verdiği mesajlarla da değerlendirilmesi gerekir” dedi.

Mert Arık’ın kitaplarının çizerliğini üstlenen Serdar Turali ise yaptığı çizimlerde öğrencilerin hayallerine dokunmak ve onları bu hayallerini yaşatmak için çizdiğini dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından günün anısına yazar Mert Arık’a plaket takdim edildi. İki oturum halinde gerçekleşen program sonunda konuklar genç okurlarına kitaplarını imzaladı.

image_print

HABERLER