Torul’da, Şehit Öğretmenler İçin Orman  Oluşturdu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Torul’da, Şehit Öğretmenler İçin Orman  Oluşturdu

Giriş Tarihi: 11 Aralık 2023 - 14:51

Son Güncelleme: 11 Aralık 2023 - 14:51

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Torul İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Torul Orman İşletme Müdürlüğünün destekleriyle Şehit Öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın ile şehit olan 150 öğretmen adına “Şehit Öğretmenler Eğitim Ormanı” oluşturuldu.

Torul’daki okul ve kurumlarda görev yapan öğretmen, okul yöneticisi ve usta öğreticiler tarafından oluşturulan ormana katılımcıların her biri bir şehit öğretmen adına ve bir tane de kendileri için olmak üzere en az iki tane fidanı toprakla buluşturdu.

Gümüşhane-Trabzon karayolunun Kürtün kavşağında oluşturulan orman için yapılan etkinliğe Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, Torul Orman İşletme Müdürü Adem Karabina, kurum amirleri, ilçe milli eğitim şube müdürü, okul ve kurum yöneticileriyle öğretmenler katıldı.

Programla ilgili bilgi veren Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, “24 Kasım Öğretmenler Günü  ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle Şehit Öğretmenler Eğitim Ormanını oluşturduk. Bugün burada 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi nice yüzyıllara taşıyacak olan gençlerimizi yetiştirecek öğretmenlerimiz adına, ömrünü öğrencilerine adayan tüm öğretmenlerimiz ve şehit öğretmenlerimiz adına en az 300 fidanı toprakla buluşturduk. Öğretmenlerimiz adına tahsis ettiğimiz alana fidan dikerek hem doğayı ağaçlandırıyoruz hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı özenle yetiştirerek geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize armağan ediyoruz. Bu fidanlar büyüyüp yeşererek geleceğe nefes olacaktır. Ağaçta aynı öğretmen gibidir. Yaşadığı sürece etrafındakilere hayat verir ve güzelleştirir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerine ilk dokunuşlarıyla birlikte onların adeta yaşam çizgisini çizer. Öğretmenlerimizin emekleriyle yetişen öğrencilerimiz de bu fidanlar gibi geleceğimizin temellerini oluşturmaktadır. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen, alanın hazırlanmasını ve ağaçların yeminini sağlayan, öğretmenlerimizi sıcak bir atmosfer oluşturarak karşılayan Torul Orman İşletme Müdürü Adem Karabina ve müdür yardımcısı Hasan Yalçın ile tüm personeline teşekkür ederiz. Yine müdürlük olarak düzenlediğimiz her etkinlikte bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Muhammet kılıçaslan’a, Belediye Başkanımız Evren Evrim Özdemir’e, kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürlerine teşekkür ederim” dedi.

image_print

HABERLER