Torul’daki Bu Yol Ya Onarılsın Ya Da Kapatılsın - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Torul’daki Bu Yol Ya Onarılsın Ya Da Kapatılsın

Giriş Tarihi: 01 Nisan 2022 - 6:53

Son Güncelleme: 01 Nisan 2022 - 7:38

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ – 01.04.2022

Torul ilçesi Demirkapı vadisinde yer alan 7 köyün ve onlarca yaylanın sürekli ulaşım ihtiyacını karşılayan ve yaz – kış hiç kapanmayan 5 km’lik Demirkapı  –Demirciler yolu yıllardır onarım görmediği için yolu kullanan vatandaşlar büyük zorluk çekiyor.

1970’Lİ YILLARDA KÖYLÜLER TARAFINDAN YAPILDI

1970 li yıllarda kazma kürekle köylüler tarafından yapılan yol,  yaz kış hiç kesintiye uğramadan hizmet veriyor.

Torul’un Demirkapı vadisinde yer alan Dağdibi, Kopuz, Güzeloluk, Alınyayla, İlecik, Arpalı, Demirkapı köyleri ile bölgedeki yaylaların Kürtün üzerinden Giresun ve Trabzon’la irtibatını sağlayan yol yaz, kış sürekli çalışıyor, kar ve benzeri nedenlerle de kapanmıyor.

Bölge için çok önemli bir alternatif güzergah olan Demirkapı – Demirciler yolu bölge insanının Kürtün’e gidişinde 1.5 saatlik bir zaman tasarrufu sağlıyor. Dar ve tehlikeli bölümlerinden dolayı bu yolu kullanmayan yolcular Torul üzerinden Kürtün ilçesine 1,5 saatlik bir gecikme ile ulaşabiliyorlar.

KAYMAKAM SAYIN HAKAN KAFKAS YOLU ONARACAKTI

2016 yılında yol güzergahını gezip gören devrin Torul Kaymakamı Hakan Kafkas Demirkapı- Demirciler arasındaki yaklaşık 5 km’lik yolun onarılması için gerekli planlamayı yaptığı sırada Derik kaymakamlığına atanması nedeniyle yolun onarımına başlanamamıştı.

Şu anda İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini yürüten Sayın Hakan Kafkas’tan sonra aradan geçen yaklaşık 6 Yıl boyunca ilgili yol güzergahı sürekli basında yer almasına rağmen onarım işine bir türlü başlanamadı.

TORUL VE KÜRTÜN KAYMAKAMLARI ÖNCELİKLE BU YOL GÜZERGÂHINI GEZİP GÖRMELİDİRLER

Sık sık gazetemizi arayarak konu ile ilgili yardım talep eden bölge halkının isteği, bir an önce bu tarihi yolun zemini ile tehlikeli bölgelerinin onarılması.

5 Km’lik yolun bir bölümü Torul, bir bölümü de Kürtün ilçe sınırlarında olduğu için her iki ilçe kaymakamının bizzat bu güzergâhı görmeleri önem arz ediyor.

Bölge halkı 2022 yılı KÖYDES ödenekleri veya İl Özel İdaresi imkanları ile yolun onarılmasını bekliyor.

Kaynak: Gümüşhane Olay gazetesi – 01.04.2022

image_print

HABERLER