TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MİLLÎ SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MİLLÎ SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM

Giriş Tarihi: 14 Aralık 2016 - 19:27

Son Güncelleme: 14 Aralık 2016 - 19:27

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 14 Aralık 2016 Çarşamba günü muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin bir ateş çemberinden geçtiğine ve yaşanılan dönemin en az İstiklal Harbi kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, “Gün; çekişme, çatışma, husumet, eski defterleri karıştırma günü değildir. Eğer birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmez, bu saldırıların karşısında çelik gibi bir iradeyle, tam bir kararlılıkla durmazsak hiçbirimiz yarınlara güvenle bakamayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 32. Muhtarlar Toplantısı’nda, Türkiye’nin 15 ilinden mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

Adana, Bilecik, Burdur, Bursa, Giresun, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Mersin, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak’tan gelen 400’ü aşkın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilen öğle yemeğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olarak ağırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle yemeği öncesinde muhtarlara hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:

“Sokak eylemleriyle terörün, 80 milyon vatandaşın her birini hedef aldığına dikkat çekerek mücadelenin hep birlikte verilmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan, tüm vatandaşlarıma sesleniyorum: Anayasamızın 104’üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başı olarak, PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle ve tüm diğerleriyle, adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun, tüm terör örgütlerine karşı millî seferberlik ilan ediyorum”.

Her kim, bu örgütlerin çalışmalarıyla, elemanlarıyla ilgili herhangi bir şey görürse, duyarsa, malumat sahibi olursa, hemen güvenlik güçlerimize bilgi vermelidir.

“Her kim, bu örgütlerin çalışmalarıyla, elemanlarıyla ilgili herhangi bir şey görürse, duyarsa, malumat sahibi olursa, hemen güvenlik güçlerimize bilgi vermelidir. Terör örgütlerinin meselesinin, hak elde etme meselesi, bir davayı savunma meselesi olmadığını, artık herkesin anladığına inanıyorum. Çok açıktır ki, terör örgütlerinin tek meselesi, Türkiye’yi, bölgedeki diğer ülkeler gibi köken, inanç ve meşrep farklılıkları üzerinden çatışmalarla parçalamak, yıkıp yok etmektir. Esasen, ülkemizdeki hiçbir kesimin, hiçbir kişinin hakkını aramak için terör yöntemlerine başvurmasını mazur kılacak en küçük bir sebep yoktur. Türkiye’deki demokratik hak arama yollarının çeşitliliğini ve toleransını, emin olun, Avrupa ülkelerinde dâhi bulamazsınız.”

Hiç kimsenin bu memleketin herhangi bir yerinde, kendi kirli amaçları için bomba patlatma, pusu kurma, eylem yapma, propaganda yapma hakkı ve özgürlüğü olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların can ve mal güvenliklerine tehdit oluşturan her teröristin, 80 milyonun tamamının düşmanı olduğunu ve ona göre muamele görmesi gerektiğini söyledi.

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

image_print

HABERLER