Türk Hava Yolları Gümüşhane’yi Unuttu Mu? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Türk Hava Yolları Gümüşhane’yi Unuttu Mu?

Giriş Tarihi: 05 Mart 2024 - 9:44

Son Güncelleme: 05 Mart 2024 - 18:28

Türk Hava Yolları’nın hazırladığı ve genellikle dış hatlardaki uçaklarda yolcu ekranlarına konulan görsel programlardan biri olan “Dünya Daha Büyük Keşfet”  başlıklı programın  “Türkiye Gezi Rehberi” bölümünde ülkemizin hemen hemen bütün illeri “Bir şehir Üç Gün” ve ”şehrin Ruhu” başlıklarıyla tanıtıldığı halde,  Gümüşhane gibi tarihi ve turizm değerleri dünyaca meşhur bir ilimiz bu programa alınmamış.

Gümüşhaneli bir hemşerimizin, yaklaşık 10 gün önce bir yurt dışı seyahatinde bu durum dikkatini çekiyor. Hemşerimiz seyahatini THY’na ait tarifeli bir uçakla yapıyor. Oturduğu koltuğa ait olan ekrandaki menülerden “Dünya Daha Büyük Keşfet”  menüsünün Türkiye bölümüne giren hemşerimiz alfabetik sırayla Gümüşhane’nin ön ve arkasındaki ilerin tanıtımın yapıldığını,  Gümüşhane’nin ise adının programda hiç yer almadığını görüp ekranın fotoğrafını çekerek bize gönderiyor.

Fotoğrafta görüleceği gibi alfabetik sırayla Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay sırayla yer aldığı halde, Giresun’dan sonra gelmesi gereken Gümüşhane’ye yer verilmiyor.

Büyük İslam alimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin memleketi olan ve Dünyaca meşhur Karaca mağarası, Avrupanın en yüksek Göknar ağaçları, Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Zigana Tüneli, Dünyaca meşhur Şiran Tomara Şelalesi, Dünyanın en meşhur yaylaları arasında gösterilen Kadırga yaylası ve daha yüzlerce tarihi ve turistik değeri içinde bulunduran, pestil, köme ve kuşburnunun anayurdu, altın kalpli insanlar diyarı Gümüşhane’nin bu yapım-program içinde yer almaması, unutulması Gümüşhanelileri üzmüştür.

Bir diğer üzücü nokta ise yine aynı uçaktaki nevigasyon haritasında Gümüşhane’nin gösterilmemesi. Gümüşhane’nin bulunduğu bölgede diğer şehirler ve ilçeler nevigasyon haritasında gösterildiği halde Gümüşhane gösterilmemiş.

Sevip takdir ettiğimiz, başarıları ile gurur duyduğumuz çok önemli ve değerli bir milli firmamızın olan Türk Hava Yolları’nın, uçaklarına unutularak konulmadığını düşündüğümüz Gümüşhane’nin,  adı geçen programa ve nevigasyon haritasına bir an öce alınmasını  ve bu unutulmuşluğun  Gümüşhanelilere bir açıklamayla izah edilmesini bekliyoruz.

image_print

HABERLER