TÜRKİYE’NİN KADİM SEÇİM KÜLTÜRÜ VE 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TÜRKİYE’NİN KADİM SEÇİM KÜLTÜRÜ VE 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Giriş Tarihi: 20 Mayıs 2018 - 17:10

Son Güncelleme: 20 Mayıs 2018 - 17:10

Devlet olmak ciddi bir iştir. Tarih boyunca dünyada “DEVLET” olabilmiş, bunu ispatlamış çok az millet vardır. “DEVLET” dendiğinde ilk akla gelen milletlerden birisi de Türk milletidir.

Büyük Hun İmparatorluğu’ndan başlayıp Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar uzanan 16 bağımsız Türk devleti ile “DEVLET” geleneği Türklerde zirve yapmıştır.

Böylesine köklü bir geleneğin sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet kurumları ve yargı kurumları da kendi sahalarında dünyanın en güvenilir erkleridir.

Önümüzde nasip olursa 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak iki önemli seçim var. Hem Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, hem de milletvekillerimizi seçeceğiz.

Seçimlerin sağlıklı yapılması devletlerin en önemli güvenilirlik göstergelerinden biridir.

Bağımsız Türk yargısının güvencesi altında yapılan ve demokrasinin çok önemli bir gereği olan seçimlerin güvenilirliği noktasında da Türkiye dünyanın en önündedir.

Bir taraftan yargı güvencesi, diğer taraftan mülki amirlerin kanuni önlemleri ile her türlü tedbir alınarak yapılan seçimlerimiz Allah’a şükür bugüne kadar hep şaibesiz sonuçlanmıştır.

Seçim dönemleri çok hassas zaman dilimleridir. Cumhurbaşkanından başbakanına, bakanından valisine, cumhuriyet savcılarına, yargıçlara, güvenlik güçlerine ve seçimlerde görev yapacak sandık kurulu görevlilerine kadar herkes – kadim seçim kültürümüzde olduğu gibi – seçimlerin güvenli ve şaibesiz geçmesi için ve vatandaşların seçme hakkını rahat kullanmaları için gecelerini gündüzlerine katıp görevlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerimiz de yine aynı şekilde yargı ve idare erkinin çok titiz çalışmasıyla inşallah sorunsuz tamamlanacaktır.

*************

Devlet görevlileri seçimlerin güvenliği, tarafsızlığı ve şaibesizliği için canla başla çalışırken özellikle sosyal medya ortamlarında seçimleri sabote etmek isteyenler de her an çıkabilir. Vatandaşlarımızın bu konularda çok dikkatli ve duyarlı olması gerekir.

Seçimleri sabote etmek, sulandırmak ve bulandırmak işini genellikle üç grup yapar. Bunlardan biri PKK ve  FETÖ gibi terör odakları ve onların destekçileri.

Bir diğer grup; İnancından, düşüncesinden ve icraatından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a düşman olanlar.

Son grup ise; kendi düşüncelerindeki partilerin zayıflığını, seçim kazanamayacaklarını anlayan bazı çevreler.

Bu üç grup da özellikle sosyal medyayı kullanarak vatandaşımızı kandırıcı, kışkırtıcı, iftira ve yalan dolu yayınlar yapabilirler. Bu konuda vatandaşlarımızın çok uyanık olması ve gerekirse suç teşkil eden paylaşımları yetkililere bildirmeleri gerekir.

Şu husus çok iyi bilinmelidir ki; hiç kimse bu derece köklü seçim gelenekleri olan ve on binlerce görevlinin emek ve alın teri ile gerçekleşecek olan bir milletin seçimini kendi art niyeti ile sabote etme hakkına sahip değildir.

*************

Seçim takvimi işliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayları YSK geçen hafta açıkladı. Partiler de milletvekilliği aday listelerini en son bugün 17.00 a kadar YSK’ya teslim edileceklerdir. Süreç çok güzel işliyor. Her şey yolunda. Vatandaşımız da kendisini 24 Haziran gününe hazırlıyor.

İnsanımız; PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için nasıl yırtınırcasına gayret sarf ettiklerini görüyor.

Ve yine bütün vatandaşlarımız; bütün terör gruplarının ve İsrail ve ABD başta olmak üzere bir kısım Batı  ülkelerinin; şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetiminde bulunan ve 24 Haziran seçimleri için tekrar Cumhurbaşkanlığına aday olan Sayın Erdoğan’a olan düşmanlıklarını görüyor.

Bizim insanımız; dünyadaki dönen dolapları ve özellikle İslam ülkelerinin şuursuzluklarından yararlanan dış güçlerin ve siyonizmin dünyada nasıl at koşturduğunu ve buna karşı ise İslam birliğinin sadece ve sadece Sayın Erdoğan öncülünde toplanıp, şer güçleri korkuttuğunu görüyor, biliyor.

Evet, önemli bir seçim arifesindeyiz. Vatandaşımız, yeniden cumhurbaşkanı seçeceği adayın kim olduğuna çoktan karar verdi bile. Bu konuda vatandaşımızda çok yüksek bir kararlılık ve şuur var. Sadece sandığa oy atacağı 24 Haziran’ı bekliyor.

Vatandaşımız, seçeceği Cumhurbaşkanının tek başına kalmaması için onun siyasi ekibinin de TBMM sine taşınması gerektiğini çok iyi biliyor.

24 Haziran’da ülkemizde inşallah çok güzel bir seçim olacak. Bu seçim sonunda ülkemizdeki istikrar değişmeden devam edeceği gibi, Dünya da istikrara kavuşacaktır.

24 Haziran seçim sonuçları ile gelecek olan Erdoğanlı yeni Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de ülkemiz ve tüm dünya için yeni bir miladın başlangıcı olacaktır. Bu iş, İnşallah 24 Haziran günü birinci turda bitecektir. Şimdiden hayırlı olsun.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER