TÜRKİYE’NİN ŞEHİTİ NECMETTİN ÖĞRETMEN KAYMAKAMLIK PROGRAMI İLE ANILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TÜRKİYE’NİN ŞEHİTİ NECMETTİN ÖĞRETMEN KAYMAKAMLIK PROGRAMI İLE ANILDI

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2019 - 23:03

Son Güncelleme: 16 Temmuz 2019 - 23:08

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulunda öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, okulların yaz tatiline girmesi nedeniyle ailesinin yaşadığı Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyüne gelirken 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisinde PKK lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp, yakılmış ve kendisi de  hunharca  şehit edilmişti.

Cesedine yaklaşık bir ay sonra ulaşılan Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2017 Pazar günü Torul ilçe merkezinde yapılan dini törenin ardından aynı gün ailesinin yaşadığı Torul Demirkapı köyünde defnedilmişti.

Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2019 Salı günü toprağa verilişinin 2. Yıl dönümünde Torul ilçesi Demirkapı köyünde kabri başında anıldı.

Türkiye’nin Şehiti Öğretmen Necmettin Yılmaz’ı anma programına Torul Kaymakamı Onur Aykaç, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, şehit öğretmenin ailesi ve öğretmenler katıldı.

Şehit Necmettin Yılmaz’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Şehit mezarına gül fidanı dikildi ve köy kahvehanesinde şehit öğretmenin babasına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Necmettin Yılmaz’ın fotoğrafının yer aldığı posta pulu, kardeşine ise Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Şehit öğretmenin babası Hamit Yılmaz  yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İyi ki böyle bir milletin evladıyım ben. Necmettin de öyle bir evladımızdı. Nice Necmettinler yetiştirdi bu millet. Yetiştirmeye de devam edecek. Sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyoruz. Bu milletin sırtı yere gelmez sizler varken. Bu savaş hak ve batıl savaşı. Duracak da değil. İnşallah Rabbim ayağımızı hak yolunda sabit kılar”

Torul Kaymakamı Onur Aykaç Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz adına oluşturulan bahçede fidan dikiminde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı sadece burada toplananlar değil bütün Türkiye ve bütün İslam coğrafyası hayırla ve minnetle yad ediyor. Defnedilişinin 2.yılında mezarı başında şehit öğretmenimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehidimiz inşallah Allah katında şehitler zümresine dahil olmuştur. Geride kalanlara sabır diliyoruz. Şehidimizin ailesi bundan sonra bizim ailemizdir. Onların her isteği bizim başımızın üzerindedir. Allah onlardan razı olsun ki Necmettin öğretmen gibi bir evlat yetiştirdiler. Ne yaparsak yapalım bizler Necmettin öğretmenin ulaştığı makama ulaşamayacağız. Allah inşallah ona nasip ettiği şehadet mertebesini bir gün bizlere de nasip eder. O batıla, o teröre o haksızlığa karşı dimdik durmuştur, o haksızlığa taviz vermemiştir. Bunun da bedelini şehadete yürüyerek ödemiştir”

Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Vatan için hayatını feda etmiş, şehitlik mertebesine ulaşmış Necmettin Yılmaz ve onun gibilerden Allah razı olsun. Her zaman bu vatanın teröre, vatan hainlerine karşı şehit olacak binlerce ordusu vardır. Zamanında Ulubatlı Hasan İstanbul’un surlarına bayrağını dikerken bir tane Ulubatlı Hasan vardı ama şimdi Türkiye’nin her tarafında bu teröre, bu zulme, bu vatan hainlerine dur diyecek binlerce Ulubatlı Hasanımız var. Allah onlardan ve Necmettin öğretmenden razı olsun. Allah inşallah bu değerli makamı bizlere de nasip etsin diyorum”

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geleceğin en önemli unsuru olan çocukların hayata hazırlanmasında çok büyük katkısı olan öğretmenlerin şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın bıraktığı bu mücadeleyi devam ettirecektir. ehidimiz bir ışık gibi geleceğe yön veren bir mücadelenin içerisinde kendisi şehadet makamına ulaşırken tüm eğitim camiası olarak bu bilinç ve sorumlulukla şehidimizin kaldığı noktadan itibaren çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, ettireceğiz”

image_print

HABERLER