ÜÇ AYLAR YARIN BAŞLIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ÜÇ AYLAR YARIN BAŞLIYOR

Giriş Tarihi: 12 Şubat 2021 - 0:10

Son Güncelleme: 11 Şubat 2021 - 21:52

Dinimizin önemli ibadet aylarından olan ve dini aylardan Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan “Şühûr-ü selâse” diye de anılan  “Üç Aylar” yarın başlıyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir.

Peygamberimizin; oruç tutmanın farz olduğu Ramazan ayı dışında, üç aylardan olan Recep ve Şaban aylarında diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu bilinmektedir.

Müslümanlarca kutsal olan beş mübarek kandil gecesinden dördü; Regaib Gecesi,  Mirac Gecesi, Berat Gecesi ve Kadir Gecesi de üç ayların içinde yer almaktadır.

Büyük Alim Bediüzzaman Hazretleri üç ayların sevap açısından önemini şöyle açıklıyor:

“Her hasenenin sevabı başka vakitte on ise, Receb-i Şerifte yüzden geçer, Şâban-ı Muazzamda üç yüzden ziyade ve Ramazan-ı Mübarekte bine çıkar ve Cuma gecelerinde binlere ve Leyle-i Kadirde otuz bine çıkar. Bu pek çok uhrevî faydaları kazandıran ticaret-i uhreviyenin bir kudsî pazarı ve ehl-i hakikat ve ibadet için mümtaz bir meşheri ve üç ayda seksen sene bir ömrü ehl-i imana temin eden şuhûr-u selâsenizi (üç aylarınızı) tebrik ediyoruz.” (Şuâlar)

MÜBAREK ÜÇ AYLARINIZI TEBRİK EDİYORUZ.

image_print

HABERLER