ULAŞTIRMA BAKANI’NDAN DEMİRYOLUNUN GÜMÜŞHANE GÜZERGAHI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ULAŞTIRMA BAKANI’NDAN DEMİRYOLUNUN GÜMÜŞHANE GÜZERGAHI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA

Giriş Tarihi: 26 Eylül 2020 - 21:25

Son Güncelleme: 26 Eylül 2020 - 21:34

Geçtiğimiz günlerde Türkiye gündemine oturan ve Trabzon, Gümüşhane ve Erzincanlıların büyük tepkilerine neden olan “Erzincan – Gümüşhane – Trabzon Demiryolu”nun baypas edilip başka bir hattın Karadeniz’e düşünüldüğü haberleri sonrası Trabzon’da konuşan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Trabzon-Erzincan Demiryolu” projesinde fizibilite ve etüt çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 25 Eylül 2020 Cuma günü Trabzon ziyareti kapsamında Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretlerinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak soruları yanıtladı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, Trabzon genelinde bakanlık olarak çok değerli yatırımları bulunduğunu belirterek, “Bununla ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Hem de arazide bulunan arkadaşlarımıza moral ve motivasyon vermek, işlerini hızlandırmak için buralardayız. Trabzon’un geleceği içinde önemli adımlarımızı atacağız. Trabzon gözbebeğimiz, ülkemizin en nemli şehirlerinden bir tanesi, Trabzonlu hemşehrilerimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Bizim en büyük mutluluğumuz vatandaşlarımızın yaptığımız hizmetleri kullanınca onların duyacağı memnuniyettir. Bütün derdimiz milletimize hizmet etmektir. Bölgeyi çok iyi bilenlerden biri olduğunu belirten Bakan Adil Karaismailoğlu, “Burası bize çok şey verdi. Bizde burada kazandığımız tecrübeleri Türkiye için kullanıyoruz. Türkiye için üretiyoruz. 18 yıldır Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemiz nereden nereye geldi bunu herkes görüyor. Bu artarak devam edecektir” dedi.

“Demiryolu projesiyle ilgili fi zibilite ve etüt çalışmalarımız devam ediyor”

 Trabzon’da tartışılan Demiryolu projesiyle ilgili yöneltilen bir soruya ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu işler istemekle olmaz. Bunun hesabı ve kitabı var. Altını doldurmak gerekir. O yüzden fi zibilite ve etüt çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce açıklanmış olan hatlar var onlarla ilgili hiç bir sıkıntı yok. Biz ordaki projelerimizi devam ettiriyoruz. Bununla ilgili etüt çalışmalarımızda devam ediyor bir taraftan, fayda ve maliyet analizleri yapılıyor. İnşallah bu fi zibilite çalışmaları olumlu şekilde başladığında biz bunu yatırım programına teklif edeceğiz ve orada da tartışacağız bunu. Sırf Trabzon için değil ülkemizin her noktasında hava da, kara da, deniz de, raylı sistemlerde çok derin çalışmalarımız var. Bunlar belli bir aşamaya geldikten sonra uygulama aşamasına geçiyor. Trabzon hak ettiği yatırımları, doğru planlama yaparak ve altlarını doldurduğumuz zaman faaliyete geçireceğiz. Daha önce açıklanan demiryolu hattında burada tartışıldığı şekilde bir değişiklik söz konusu değildir ama bizim her nokta ile ilgili değişik çalışmalarımız var. Master plan çerçevesinde belli programlama dahilinde yapılan işler, sonuçta demiryolu yatırımları çok büyük maliyetleri ve çok büyük yatırım olan bir şey. Bunlar çok ağır yükü getiren yatırımlar. Zamanı geldiğinde hepsi yapılacaktır” şeklinde konuştu.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ

image_print

HABERLER