ÜNİVERSİTE’NİN GÜMÜŞHANE EKONOMİSİNE KATKISI BU KİTAPTA ANLATILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ÜNİVERSİTE’NİN GÜMÜŞHANE EKONOMİSİNE KATKISI BU KİTAPTA ANLATILDI

Giriş Tarihi: 21 Kasım 2018 - 9:32

Son Güncelleme: 21 Kasım 2018 - 9:32

2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi’nin  Gümüşhane iline 2017 yılında oluşturduğu ekonomik katkıyı belirleyebilmek amacıyla yapılan “Gümüşhane Üniversitesinin İl Ekonomisine Katkısı” adlı bilimsel proje, kitap haline getirildi.

Kitapta; Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin demografik özellikleri ile harcama dağılımları arasındaki ilişkiler analiz edildi. Diğer taraftan üniversite personelinin harcamaları ile Gümüşhane Üniversitesi’nin harcamaları da analize dâhil edilerek üniversitenin il ekonomisine yaptığı katkı ortaya çıkarılmaya çalışıldı. Yapılan çalışma Teorik Çerçeve ve Yöntem, Temel İstatistikler, Harcama Temelli İlişki Analizleri ve Harcama Temelli Ekonomik Katkı Modeli adlı dört bölümden oluşmaktadır.

Proje yürütücülüğünü ve editörlüğünü Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in yaptığı çalışmada, Prof. Dr. Ekrem Cengiz, Doç. Dr. Alper Veli Çam ve Dr. Öğr. Üyesi Handan Çam araştırmacı olarak yer aldı.

“Gümüşhane Üniversitesi’nin İl Ekonomisine Katkısı” başlıklı kitap, Gümüşhane Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından 18.R0700.09.01 numaralı proje ile desteklendi.

Kitabın önümüzdeki günlerde Gümüşhane basınına, resmi ve özel kurum ve kuruluşlara, STKlara  dağıtılması bekleniyor.

image_print

HABERLER