ÜNİVERSİTEYE YENİ BÖLÜMLER ACARKEN, BÖLÜM KAPATMA YOLUNA GİDİLMEMELİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ÜNİVERSİTEYE YENİ BÖLÜMLER ACARKEN, BÖLÜM KAPATMA YOLUNA GİDİLMEMELİ

Giriş Tarihi: 05 Mayıs 2017 - 23:11

Son Güncelleme: 05 Mayıs 2017 - 23:31

Gümüşhane Üniversitesi Senatosu, ilçelerde bulunan birimlerinde gerçekleştirmeyi planladığı ilk toplantısını Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başkanlığında 4 Mayıs 2017 Perşembe günü Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nda yaptı.

Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından basına servis edilen habere göre ilçe merkezlerinde açılacak bölüm ve programların sürdürülebilir olması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Zeybek; “İlçelerimizde açmayı düşündüğümüz bölüm ve programlar, öncelikli bir konularımız arasındadır. Bir taraftan daha fazla öğrenciyi ilimize ve ilçelerimize kazandırmayı amaçlarken diğer taraftan açtığımız bu birimlerin uzun yıllar verimli bir şekilde şehrimize, bölgemize ve ülkemize katacağı değeri önceliyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz 3 aylık dönem içerisinde senatomuzun aldığı kararlarla Kelkit’teki öğrenci sayımıza ilave önemli bir potansiyeli de kazandırmış olduk.  Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunda I. ve II. öğretim olmak üzere Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü – Tapu ve Kadastro Programı, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü- Uçak Teknolojisi Programı, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü- Raylı Sistemler Makine Teknolojisi programını açmaya karar verdik. Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda ise yine I. ve II. öğretim olarak Çocuk Gelişimi Programını ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Programını açmaya karar verdik. Ayrıca bugün almış olduğumuz senato kararıyla Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu bünyemize Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü – Organik Tarım Programını ve Veterinerlik Bölümü – Laborant ve Veteriner Sağlık Programını kazandırmış olduk. Böylece hali hazırda yaklaşık 600 öğrencisi bulunan Kelkit İlçemizdeki birimlerimizde bulunan öğrenci sayamıza 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yeni açılan programlarla birlikte ilave olarak yaklaşık 500 öğrencilik katkı sağlanmış oldu.” dedi.

HABERE YORUM:

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Zeybek, Senatonun aldığı kararları açıkladı. Alınan kararlara göre özellikle Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu’na açılabilecek yeni bölümlerin neler olduğunu bu açıklamayla kamuoyu öğrenmiş oldu. Yeni bölümler hayırlı olsun diyoruz.

Ancak; yeni bölümler açılırken,  daha önce var olan aynı bölümlerin kapatılması yoluna gidilmemesi gerekir. Örneğin, Gümüşhane Meslek Yükseokulu’nda bir “Laborant ve Veteriner Sağlığı Bölümü” var. Zannediyorum aynı bölüm Şiran Meslek Yüksek Okulu’nda da var. Sayın Rektörün açıklamasına göre bu bölümün üçüncüsü de Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’na açılacaktır. Buraya kadar her şey güzel ama Eğer Kelkit’e açılacak olan “Laborant ve Veteriner Sağlığı bölümü” açıldıktan sonra, Gümüşhane Merkezdeki  ve Şiran’daki bu bölümler kapatılırsa bu çok yanlış bir uygulama olur. Bekleyelim görelim…

( Yorum: Ali Demir )

image_print

HABERLER