ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDE BEDİÜZZAMAN ANILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDE BEDİÜZZAMAN ANILDI

Giriş Tarihi: 21 Mart 2019 - 20:05

Son Güncelleme: 21 Mart 2019 - 20:06

İslam âlimi ve düşünürü Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 59’uncu yıl dönümünde Üsküdar Üniversitesinde 20 Mart 2019 Çarşamba günü düzenlenen programla anıldı.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda 6’ıncısı düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Kurul Başkanı Sahak Maşalyan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Erzurum eski Milletvekili Adnan Yılmaz, Gazeteci Yazar Av. Mehmet Said Kılıç, Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Yavuz ve Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısına işaret ederek İslam kelimesi ile şiddet kelimesinin birleştirildiğini, aslında İslam ve Hristiyan medeniyetlerinin çarpıştırılmak istendiğini söyledi. Bu asrın silahının ikna ve diyalog olduğunu belirten Tarhan, “Dinler arası diyalog olmaz ama din adamları arasında diyalog olur. Medeniyetler arası diyalog olur” dedi.

Bediüzzaman, eserleriyle yanıt veriyor

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Said Nursi’nin hayatını incelediğinde dünyevilik, siyasilik, ticarileşme gibi amaçlarının bulunmadığını,  Allah’ın rızasından başka hiçbir gayesi olmadığını, çağın Mevlanası olarak kabul ettiği Nursi’nin genç kuşaklara anlatılması gerektiğini söyledi.  Tarhan, günümüz gençlerinin en çok sorguladığı varoluş sorununa Bediüzzaman Said Nursi’nin eserleriyle yanıt verdiğini kaydetti.

Yılmaz: “Bediüzzaman Said Nursi, büyük bir dava adamıdır.”

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise Bediüzzaman Said Nursi’nin önemli bir dönemde çok önemli hizmetler yaptığına işaret ederek: “İnsanlığın ulaştığı varoluş felsefesindeki pozitivizmin egemen olduğu, ateist düşüncelerin yaygınlaştığı bir çağda insanlığın Allahsız kainat, ruhsuz insan ve cevhersiz eşya dediği bir dönemde bizim ülkemizin insanlarına varoluşun hikmetlerini Kurani hakikatlerden anlatarak nesiileri korumada, onları inançla, imanla, hak ve hakikatle buluşturmada çok önemli hizmetler ifa etmiş bir mütefekkir ve büyük bir dava adamıdır” dedi.

(KAYNAK: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ)

image_print

HABERLER