VALİ MEMİŞ ŞİRAN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ MEMİŞ ŞİRAN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Giriş Tarihi: 18 Nisan 2018 - 20:47

Son Güncelleme: 18 Nisan 2018 - 20:51

Gümüşhane Valisi Okay Memiş Şiran ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

18 Nisan 2018 Çarşamba günü yapılan ziyarette Vali Okay Memiş’e Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Vali Okay Memiş Şiran ziyareti kapsamında Tomara Şelalesi tabiat parkında incelemelerde bulundu ve işletmeci Baki Kara ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın’dan yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Dağdan çıkan 40 ayrı kaynağın 15 metre yükseklikten düşerek oluşturduğu ve hem Gümüşhane’nin hem de Doğu Karadeniz bölgesinin önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yapılan seyir terası ve diğer eksiklerinin tamamlandığını, mescidin bitmek üzere olduğunu, yeni lavabo ve eşzamanlı olarak kanalizasyon işinin de yapılacağını kaydeden Vali Memiş, işletmeci Baki Kara’nın da çok şık ve doğayla uyumlu bir restoran yapımını bir ay içinde bitireceğini dile getirdi.

Tomara Şelalesi ziyaretinin ardından ilçenin tek kadın muhtarının bulunduğu Boğazyayla köyüne geçen Vali Okay Memiş; burada köy muhtarı Gülcan Demir ve vatandaşlarla sohbet etti. Köyün eksik kalan yolunun bu yıl asfaltlanacağı müjdesini veren Vali Memiş  köylülere ilgileri için teşekkür etti.

Boğazyayla köyünden sonra Çakırkaya Manastırında incelemelerde bulunan Vali Memiş: “Çakırkaya için 300 bin liralık bir harcama yapacağız. Haziran ayı gibi ihale edip bu sezon onarımına başlayacağız. İnanç turizminden pay almak istiyoruz. Burası hem tarih hem doğa bir arada olan bir yer. Karadeniz bölgesinde İmera Manastırı, Süleymaniye Mahallesi, Çakırkaya Manastırı, Sümela manastırı kadar değerli yerler” ifadelerini kullandı.

Vali Okay Memiş; Şiran ilçe merkezinde yeni açılan Grand Yeniçeri otelinde de incelemelerde bulundu.

Otel sahibi Metin Yeniçeri’den bilgi alarak odaları ve diğer bölümleri gezen Vali Memiş gazetecilere yaptığı açıklamada “Gümüşhane Valisi olarak girişimci arkadaşımızı tebrik ediyorum. Biz Gümüşhane’de hep kamu olarak varız. Her alanda kamu var. Özel sektörün bu alanlara girmesi lazım. Gümüşhane merkezde Zekai Araz Bey beş yıldızlı Ramada otelini yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Şiran’da da Metin Yeniçeri arkadaşımız 5 yıldızlı otel kalitesinde bir tesisi ilçemize kazandırdı. Tomara Şelalesinde hedefimiz bu yıl 250 bin kişi. Turistlerimiz konaklamak istediğinde gelip burada 5 yıldızlı otel konforunda konaklayabilmeli ve konaklayacak. Artık Şiran’da biz üst düzey konuklarımız dahil olmak üzere herkesi misafir edebilecek durumdayız. Bu yapılanları çok önemsiyorum ve kutluyorum” dedi.

Devlet olarak altyapı yatırımlarının takipçisi olduklarını ifade eden Vali Okay Memiş: “Gümüşhane’nin il ve ilçeleri, hele ki Şiran temel kamu hizmetleri açısından hiçbir eksiğimiz yok. Türkiye’de fen lisesi olan Şiran nüfusunda ikinci bir yer yok. Bu kış Şiranlı vatandaşlarımız doğalgaza kavuşacak. Tabiat parklarına destekleri için Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Tüm bu yatırımlar konusunda bizim çok önemli itici gücümüz Şiran’ın evladı Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık Bey’dir. İlde ve ilçelerde yapılan bütün yatırımlarda bizim yanımızda. Kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği )

 

image_print

HABERLER