VALİ MEMİŞ’TEN TALİMAT: “KÖYLERİNDE KONUT YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA YARDIMCI OLUN" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ MEMİŞ’TEN TALİMAT: “KÖYLERİNDE KONUT YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA YARDIMCI OLUN”

Giriş Tarihi: 03 Nisan 2018 - 9:28

Son Güncelleme: 03 Nisan 2018 - 9:28

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, köylerinde konut yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olunmasını istedi.

Valilik Toplantı salonunda 3 Nisan 2018 pazartesi günü yapılan toplantıda konuşan Vali Okay Memiş şunları söyledi:

“Gümüşhane’nin 320 köyü yaklaşık 430 yaylası ve 4 bin 400 kilometre yol ağımız var. Toplam nüfusumuz yaklaşık 200 bin. Ancak yaz aylarında nüfusumuz yaklaşık 400 bine ulaşıyor. Karadeniz bölgesinin birçok ili gibi Gümüşhane’nin de gurbetçisi çok olan bir il. Gurbetçilerimizin çoğu yaz aylarında mutlaka memleketlerine gelerek aylarca hatta yılın yarısında köylerinde ikamet ediyorlar. Bizlerde Valilik olarak köylerinde konut yapmak isteyen vatandaşlarımızın bu taleplerini olumlu karşılayalım. Köylerde konut yapmak isteyen vatandaşlarımız konutlarını yapabilsin. 320 köyümüzün her birinde 10 konut yapılsa toplam 3 bin 200 konut yapar. Bizim bu potansiyelimiz var. Ancak biz bu potansiyelimizi kullanamıyoruz. Gittiğim bütün toplantılarda bu yönde yüzlerce talep geliyor. Bizde köy yerleşim planlarına uygun olarak vatandaşlarımızın isteğini yerine getirmeliyiz. Hemşerilerimiz isteklerini kolaylaştırmak için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız.”

Toplantıya Vali Yardımcısı Aytaç Akgül ve köy yerleşim yerleri ile ilgili yatırımcı dairelerin yetkilileri ve teknik elemanları katıldı.

 

image_print

HABERLER