VALİ OKAY MEMİŞ’İN GÜMÜŞHANE’DE ALTINCI AYI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ OKAY MEMİŞ’İN GÜMÜŞHANE’DE ALTINCI AYI

Giriş Tarihi: 19 Aralık 2016 - 9:52

Son Güncelleme: 19 Aralık 2016 - 9:52

Vali Sayın Okay Memiş; 17 Haziran 2016 tarihinde göreve başladığı Gümüşhane’de altıncı ayını iki gün önce doldurdu.

Ülke tarihinin en hain terör olaylarından biri olan 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi Sayın Memiş’in daha bir ayı dolmayan valiliği sırasında meydana geldi.

Okay Memiş; 15 Temmuz olayları sırasında ve sonrasında sergilediği liderliği, soğuk kanlılığı,  teröre karşı sert kararlılığı, açık, şeffaf ve tek fotoğraflı duruşuyla Gümüşhaneliler üzerinde daha ilk günlerde önemli ve yapıcı izler bıraktı. Özellikle söylem ve yaptırımlarındaki şeffaflık ve kararlılıktan dolayı Gümüşhanelilerin bir anda güvenini ve sevgisini üzerine topladı. Bütün bunların ötesinde vatandaşının karşısında da mesai arkadaşları karşısında da hiç “gururlu ve küçümseyici” olmadı. Diğer bir ifadeyle mütevaziliği belki de sevilmesindeki en önemli hususlardan biri oldu.

Daha önceki köşe yazılarımda da ifade ettiğim gibi; 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan süreci Gümüşhane kadar, rahat ve güven içinde geçiren çok az il vardır diye düşünüyorum. Mesnetsiz şikâyet ve iftiralara pirim verilmeyen, sosyal medya ve sokak dedikodu ve duyumları ile değil, kanun, hukuk, sağduyu ve soğuk kanlılıkla hareket edilerek suç delileri ile belirlenen kişilere de hiç taviz verilmeden çalışmaların en titiz yürütüldüğü bir örnek il oldu Gümüşhane.

Sayın Memiş’in,  vali olarak gösterdiği bu güven telkin eden davranışlarının bir benzeri Sayın Başsavcımız Bozan Çevik’te de olunca Gümüşhane’de her şey çok rahat ve çok kolay yürüdü.

**********

Vali Sayın Okay Memiş; 6 aylık hizmet süresi içinde çok aksiyonel bir yönetim sergiledi. Gümüşhane için hangi konuyu elzem görmüşse o konu üzerinde operasyonel bir çalışma yoğunlaştırarak olayı çözdü. Köy yollarının asfaltlanma olayı bile tek başına bu konuda önemli bir örnektir.

Valimiz; altı aylık süre içinde Gümüşhane’nin önceliklerini çok güzel tahlil etmiş. Süleymaniye’de ofis açılması, Yeni Devlet Hastanesi’nin bir yılda yapılmaz denilen yolunun çok kısa zamanda yapılması ( çalışmalar bu soğuk günlerde bile hâlâ devam ediyor), maden firmaları ile yapılan toplantı bile başlı başına çok önemli bir operasyonel çalışmalardır.

“İstişare ve koordinasyon” Vali Memiş’in en ehemmiyet verdiği üslup olunca da başarı kolay geliyor.

**********

Gümüşhane’nin vadiye açılımı konusu da Vali Memiş’le kısa zamanda çözülecek. Bu konuda geçen hafta yapılan toplantıda talimatını net verdi. Öncelikle Akçakale Gümüşhane’ye bağlanacak. Bağlılık çalışmaları hemen başlatıldı.

**********

Valimizin çok önemli bir özelliği de; kamu çalışanlarının etik davranışları konusunda gösterdiği duyarlılık. Kamu kurumlarında vatandaşlara ilgi göstermeyen personele, işini doğru yapmayan personele, işini yaparken kişisel menfaat peşinde olan personele v.b. gibi hususlara hiç taviz vermeyen yapısıyla Sayın Vali Memiş; vatandaşın takdirini topluyor.

**********

Mükemmeliyetçi, operasyonel ve aksiyonel yöneticiler, çalışmalarında kendilerine ayak uyduracak “operasyonel özellikli” personel ararlar. Gümüşhane, bu “operasyonel” personel olayının neresinde derseniz tabiiki bunu da yine en güzel Sayın Valimiz bilir. Ama, ben şu hususu belirtmeden geçemeyeceğim.

Devletimiz yıllardır kurumlara KPSS ile personel alıyor. Sınavlar birer yetenek belirleme kulvarlarıdır. Yeteneği, aksiyonu daha üst seviyede olanlar daha yüksek puan alarak kurumlara yerleşiyorlar. Bu uygulama yıllardır devam ediyor.

Ama; gelin görün ki; norm kadrosunda KPSS ile alınacak boş ve çok sayıda memur kadrosu olmasına rağmen, Gümüşhane’de bugüne kadar KPSS ile hiç personel alımı yapmayan kurumlarımız bulunmaktadır. Yani; bazı kurumlar, ihtiyaçları olduğu halde ve gerekli norm kadroları da olduğu halde, KPSS ile bugüne kadar hiçbir personel almamışlar. Memur ihtiyaçlarını, geçici işçilere veya işçilere gördürmüşler. Halen de öyle… Peki nedeni sizce nedir? Bana göre nedeni şu; “Ne gerek var dışarıdan memur almaya. Bizim çoluk çocuğumuz  büyüyor, gelsin çalışsınlar” mikro menfaat odaklı düz mantıktır. Hal böyle olunca da; “aksiyonel” ve “operasyonel” personelin bulunmadığı bu tür kurumlarda verim de alınamıyor. Sayın Valimiz İnşallah bu olaya da el atar.

**********

Vali Memiş; Gümüşhane için çok önemli bir şans. Öyle ümit ediyorum ki; Gümüşhane; Vali Okay Memiş öncülüğünde 20-30 yıllık birikmiş işleri de, 20-30 yıl sonra ancak biter denilen işleri de çok kısa sürede halledecektir.

Biz de Sayın Valimize Gümüşhane’ye gösterdiği bu çok önemli ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER