Vali Tanrısever, Deprem Sonrası Kelkit İlçesi'nde İncelemelerde Bulundu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever, Deprem Sonrası Kelkit İlçesi’nde İncelemelerde Bulundu

Giriş Tarihi: 19 Aralık 2023 - 12:29

Son Güncelleme: 19 Aralık 2023 - 12:29

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, birer gün arayla 4,3 ve 4,1 şiddetinde deprem meydana gelen Kelkit İlçesini ziyaret ederek, olası her duruma karşı vatandaşlarımızın barındırılmasına yönelik hazırlanan spor salonlarında incelemelerde bulunarak Kaymakam Kadir Algın’dan bilgi aldı.

A HABER CANLI YAYININA KATILDI

Önceki gece 4.3 şiddetinde meydana gelen depremin ardından dün gece de 4.1 ve 3.7 şiddetinde depremlerin yaşandığı Kelkit’te spor salonları vatandaşların hizmetine açıldı.

Konuyla ilgili olarak A Haber Televizyonu canlı yayınına da katılan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever özellikle 6 Şubat depremini yaşayan 11 ilden gelen öğrencilerin endişe duyduğunu dile getirerek bu sebepten ötürü Kelkit ilçesinde spor salonlarının isteyen öğrenciler ve tüm vatandaşlar için açık tutulduğunu söyledi.

Gümüşhane’de önceki gün akşamdan beri ufak da olsa sarsıntılar devam ettiğini dile getiren Vali Alper Tanrısever, “Dün gece 01.15 sularında 4.3 ile başlayan sarsıntılar, bu gece 4.1 ve 3.7 ile hissettik. Çok şükür bölgemizde herhangi bir can ve mal kaybı yok. Ekiplerimiz iki gündür sokaklarda, caddelerde insanlarımızı ve hayvanlarımızı kontrol ediyorlar. Herhangi bir sıkıntı yok. Gelişmeleri yakınen takip ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.

Vatandaşların kesinlikle paniğe kapılmamalarını isteyen Tanrısever, “Özellikle 6 Şubat tarihinde gördüğümüz bir durum var. Yanlış bilgilendirmeler, halkımızı paniğe sevk edici bilgiler olabiliyor. Kesinlikle bizden veya AFAD’dan, Kaymakamlığımızdan, belediyemizden bir bilgi gelmeden, bilgilerin doğruluğunu teyit etmeden harekete geçmesinler. Üniversite öğrencilerimiz, özellikle deprem bölgesinden gelen öğrencilerimiz çok heyecanlandılar, korktular. Bunların psikolojik olarak da rahat etmeleri için spor salonlarımızı açtık. İaşelerini de sağlayıp sıcak bir ortamda onları spor salonlarımızda misafir ediyoruz. Halkımızı paniğe kapılmadan kendi önlemlerini almalarını talep ediyoruz” dedi.

image_print

HABERLER