Vali Tanrısever, Kürtün'de Aronya Fidesi Dağıttı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever, Kürtün’de Aronya Fidesi Dağıttı

Giriş Tarihi: 01 Kasım 2023 - 16:57

Son Güncelleme: 01 Kasım 2023 - 18:40

Vali Alper Tanrısever’in de katıldığı programda  Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’nin  20 köyünden  60 üreticiye aronya meyvesi fidesi dağıtıldı.

Kürtün Ziraat Odası’nın talebi üzerine Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen “Orman Köyleri Aronya Yetiştiriyor” projesi kapsamında  Kürtün İlçesi’nin 20 köyünde 60 üreticiye fide dağıtıldı.

Dönümde 1-1,5 ton verim sağlaması beklenen ve 2-3 yıl içerisinde meyve verecek olan aronyanın  üreticisine dönümde 150-200 bin lira civarında gelir sağlaması bekleniyor.

Aronya fidesi dağıtım törenine Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, DOKAP Başkan Vekili Şeref Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, Kürtün İlçe Özel  İdare Müdürü Mahir Küçük, , Kürtün Ziraat Odası Başkanı Yunus Karakaş, Orman İşletme Müdürlüklerinin görevlileri ve üreticiler katıldı.

Vali Alper Tanrısever, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kaymakam bey bu program için davet ettiğinde çok heyecanlandım. Hem coğrafya hem iklim aronya yetiştiriciliğine çok uygun. Bunun için gerekli ekipmanlar da size bu proje kapsamında verildikten sonra size yetiştirmek kalıyor. Bir ürünü bu Gümüşhane coğrafyasına çok uygun olan bir ürünü burada canlandırmak sizlerin hane bütçenize katkıda bulunmak adına buradayız. Sizlere düşen sadece ve sadece tarımdaki arkadaşların tavsiyeleri ve telkinlerine uyarak bu ürünü burada canlandırmak. El ele verirsek fasulyeden sonra bir tarımsal ürünü daha ilçemize kazandırmış oluruz.  Biz devlet yöneticileri “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket ediyoruz. Sizler için buradayız. Sizlerden tek istediğimiz bu ürüne sahip çıkmanız, bu ürünü Kürtün’ün bir marka değeri haline getirmeniz”

image_print

HABERLER