Vali Tanrısever’in 2024 Hedefleri ve Mordut Bölgesindeki  Sıkıntı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever’in 2024 Hedefleri ve Mordut Bölgesindeki  Sıkıntı

Giriş Tarihi: 31 Aralık 2023 - 12:20

Son Güncelleme: 31 Aralık 2023 - 12:20

Hasan Pir

Gümüşhan Valisi Alper Tanrısever, yayımladığı yeni yıl mesajında Gümüşhane için 2024 yılı hedeflerine de yer verdi.

Haber sitemizde tamamını yayımladığımız yeni yıl mesajında Vali Tanrısever,  hedefleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İlimizin turizmde, sporda, sağlıkta, eğitimde, sosyal ve kültürel alanda hedeflediğimiz seviyelere ulaşılabilmiş ve daha yaşanılabilir bir şehir olması, bu şehirde yaşayan herkesin ortak katkısıyla mümkün olacaktır. Bizlere düşen; bu amaç doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize kenetlenerek ilimiz ve ülkemiz için azimle çalışmaktır. Geçmişten günümüze kadar tüm sorunları inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimiz, bundan sonra da tarihsel ve kültürel birikimine sahip çıkarak, tüm gücü ve güveniyle mutlu yarınlara ulaşacaktır.”

Vali Sayın Tanrısever’in bu açıklaması 2024 yılında Gümüşhane’de güzel faaliyetlerin olacağını gösteriyor. Biz de bu güzel hedeflere ulaşma noktasında Sayın Valimize teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

***

MORDUT BÖLGESİ’NE ACİLEN “BAS-GEÇ SİSTEMİ” KURULMALI

Son 30 yıl içinde 26 vatandaşımızın araç çarpması nedeniyle vefat ettiği İnönü Mahallesi Mordut mevkiinin içinden geçen ana karayolu tehlike saçmaya devam ediyor. Geçen hafta da aynı bölgede maalesef bir yaralamalı trafik kazası daha meydana geldi.

Gümüşhane kent merkezi şehir içi karayolu güzergâhının en tehlikeli noktalarından biri olan İnönü Mahallesi Mordut mevkiine acilen “Bas-geç” sisteminin kurulması gerekir.

Son otuz yıl içinde yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 26 vatandaşımız araç çarpması sonucu vefat etti. Aynı bölgede aynı dönem içinde 100’ü aşkın vatandaşımız da yaralandı. Son olarak geçen hafta, 29 Aralık Cuma günü aynı bölgede bir otomobil, karayolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 19 yaşındaki üniversite öğrencisine çarparak yaraladı.

İnönü Mahallesi Muhtarı Ali Doğan, bölgeye bir “Bas-geç” sinyalizasyon sistemi kurulması ile kazaların büyük oranda azalacağını söylüyor. Muhtar Doğan, bu konuyu yetkililere iletmesine ve konunun defalarca basında yer almasına rağmen henüz bir çözüm üretilemediğini söylüyor.

Mordut bölgesine 30 – 40 yıl önce yapılan bir üst geçit var. Bu üst geçit maalesef kullanılmıyor, kullanılmayan bir üst geçit için başka çözümlerin üretilmesine engel olmanın da bir anlamı yok.

Bas-geç Yapılan Bölgeler Rahatladı

Mordut bölgesinde olduğu gibi, Bağlarbaşı Mahallesi’nde Ahmet Ziyaüddin Camii kavşağında da aynı problem varken, Karayolları Bölge Müdürlüğü buradaki sorunu Bas-geç sitemi kurarak çözdü.  Aynı şekilde  Karşıyaka Mahallesi’nde Baro binası önüne konulan bas-geç sistemi de bu bölgede yaya geçişlerini rahatlattı.

Vatandaş, Vali Tanrısever’in Bu Konuya Da El Atmasını Bekliyor

İnönü Mahallesi Mordut meviindeki esnaflar bu çok önemli sorunun çözümü için Vali Tanrısever’den yardım beklediklerini belirttiler.

***

Yarın gireceğimiz 2024 yılının Gümüşhanemize, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER