Vali Tanrısever’in Gümüşhane’nin Sorunlarını  Çözeceğine İnanıyoruz - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever’in Gümüşhane’nin Sorunlarını  Çözeceğine İnanıyoruz

Giriş Tarihi: 06 Kasım 2023 - 9:50

Son Güncelleme: 06 Kasım 2023 - 9:50

Hasan Pir

Valimiz Sayın Alper Tanrısever’in, 24 Ekim’de Balyemez konağında basın mensupları ile yaptığı toplantıda Gümüşhane için kısa sürede kolları sıvadığı izlenimini edindik.

Gümüşhane gibi küçük ölçekli şehirlerde neredeyse her iş valilerimize bağlı olarak yol alır.  Ama, Gümüşhane’de Sayın Vali’nin sadece “yapın” emri yeterli olmuyor, bizzat takip etmesi de gerekiyor.  Sayın Vali’nin işleri bizzat takip ettiğini gören kamu çalışanları ancak o zaman performansı yüksek bir çalışma sürecine giriyorlar.

Aslında Türk devlet yapısında takip-kontrol önemli bir gelenektir. Çok kişiden Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın gecenin 2’sinde 3’ünde Sayın bakanları arayıp falanca iş ne oldu? Dediğini çok duyduk.

Gümüşhane’de kamu işlerinde bir gayret, bir performans olacaksa ve bir sonuç alınacaksa bu ancak Sayın Vali Tanrısever’in bizzat takibi ile olacaktır.

Kendisine ulaştırılan “gereklilik, yerindelik ve kapsayıcılık” özellikleri olan her fikre ve projeye Vali Tanrısever’in destek olup kısa sürede sonuçlandıracağı kanaatindeyim.

Bu bağlamda; biz de bu köşemizden Gümüşhane için gerekli olan bir konuyu Sayın Vali Tanrısever’in bilgisine arz etmiş olalım.

Bir yıl öncesine kadar genç nüfus Gümüşhane’de iş bulamayınca büyük şehirlere gidiyordu. Ama, son bir yıldır gençlerimiz ev kiralarındaki yüksek artış nedeniyle iş bulsalar da büyük şehirlere gidemiyorlar. Çünkü aldıkları ücret ev kirasını karşılamıyor. Onun için burada, Gümüşhane’de açılacak iş yerlerinde alacağı asgari ücret o gencimiz için en güzel bir iş imkânı olacaktır.

Ülkemizin geldiği ekonomik durum noktasında Gümüşhane’nin çok acilen istihdam oluşturacak iş yerlerine ihtiyaç var.  Bunun için, devlet kurumlarına ait çağrı merkezlerinden bir veya ikisinin Gümüşhane’ye kurulması gerekir.  500 – 1000 kişi çalıştırabilecek bir-iki çağrı merkezi Gümüşhane’ye nefes aldırır.

Çağrı merkezleri ile ilgili aktaracağım bir iki küçük bilgi bile Gümüşhane’ye Devlet kurumları çağrı merkezlerinin kolaylıkla alınabileceğini göstermektedir. Yeter ki talep ve takip olsun.

Türk Telekom’un çağrı merkezi firması olan “Asistt Telekom” çevremizdeki illerden Erzincan, Erzurum, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum illerinde faaliyet göstermektedir. Gümüşhane’ye de açılabilir. Bu bağlamda Gümüşhane’ye açılabilecek bazı kurumsal çağrı merkezleri de şunlardır: Türk Telekom Çağrı Merkezi, Sağlık Bakanlığı 182 Çağrı Merkezi,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatı İletişim Merkezi Alo 170.

İkinci bir istihdam kaynağı da tekstil fabrikalarıdır.  Türkiye’de pek çok şehirde devlet desteği ile kurulan tekstil fabrikaları bulunmaktadır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” çerçevesinde belediye/ilçe özel idare bütçesinden ya hiç katkı olmadan ya da çok cüzi bir miktar katkı sunularak tekstil fabrikası yapılabilmektedir. Bu proje ile yapılan tekstil fabrikası örnekleri çevremizdeki il ve ilçelerde mevcuttur. Örneğin Ordu-Altınordu, Ordu-Aybastı, Ordu-Ünye, Giresun–Görele, Trabzon-Ortahisar, Rize-Merkez gibi. Bu proje kapsamındaki illerden de biri de Gümüşhane’dir.

Devlet yapıyor veya destekliyor ve çok kişi istihdam ediliyor. Örneğin Tokat Erbaa’daki tekstil fabrikalarında çalışan sayısının 5 bin olduğu söyleniyor.

Böyle bir veya birkaç fabrikanın Gümüşhane’ye de açılması halinde Gümüşhane çok rahatlayacaktır. Bu durum her eve sıcak para girmesi demektir.

Aslıda tekstil fabrikasının Gümüşhane’de önemli de bir geçmişi ve alt yapısı var. Tekke köyünde yıllar önce yapılan ve uzun süre çalıştıktan sonra kapanan standart özellikli tekstil fabrikası binası bugün atıl durmaktadır. Sahipleri olan hemşerilerimizle görüşülüp bu tesis hemen hizmete alınabilir.

NOT: Gümüşhane için araştıran, koşturan değerli Onur Çak Bey’e verdiği bilgiler için özellikle teşekkür ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER