VALİ TAŞBİLEK; BAĞLARBAŞI MAHALLESİ’Nİ ÇİLEDEN KURTARDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ TAŞBİLEK; BAĞLARBAŞI MAHALLESİ’Nİ ÇİLEDEN KURTARDI

Giriş Tarihi: 21 Haziran 2020 - 15:26

Son Güncelleme: 21 Haziran 2020 - 15:26

Gümüşhane’nin en büyük mahallelerinden biri olan Bağlarbaşı mahallesinde uzun yıllardır devam eden yaya geçiş sorununa Vali Taşbilek’in talimatı ile çözüm bulundu.

Mahallenin içinden geçen Devlet karayolu,  Karayolları Bölge Müdürlüğünce tel örgülerle kapatılıp yayaların karşıdan karşıya geçmesi engellenince Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri de Gümüşhane Üniversitesi giriş kapısı önüne yapılan demir üst geçidi kullanmak zorunda kalmışlardı.

Uzun yıllar bu dik ve çok basamaklı üst geçidi kullanan mahalle halkı; hasta, yaşlı, çocuk ve engellilerin üst geçidi kullanmalarında sorun yaşamaları üzerine sık sık devlet makamlarına müracaat ederek, devlet karayolu üzerine BASGEÇLİ ışıklı bir sistem kurulmasını istiyorlardı.

Son olarak; konu Vali Kamuran Taşbilek’in  11 Aralık 2019 Çarşamba günü Bağlarbaşı mahallesi halkı ile yaptığı toplantıda gündeme geldi.

Vali Taşbilek; mahalle toplantısına katılan Karayolları ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik yetkililerine konunun araştırılarak çözülmesi talimatını verdi.

Vali Taşbilek’in talimatından 6 ay sonra mahalle sakinlerinin istediği BASGEÇLİ trafik lambalı yaya geçidi bölgeye kurulmuş oldu.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce  geçen hafta altyapısı yapılan ve direk ve lambaları kurulan BASGEÇLİ SİSTEM önümüzdeki günlerde çalışmaya başlamış olacak.

image_print

HABERLER