VALİ TAŞBİLEK: "BU ZORLU SÜRECİ İNŞALLAH HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ TAŞBİLEK: “BU ZORLU SÜRECİ İNŞALLAH HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Giriş Tarihi: 27 Mart 2020 - 16:16

Son Güncelleme: 27 Mart 2020 - 16:17

65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın evden dışarı çıkmalarının yasaklanması sonrasında, İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda Gümüşhane ve İlçelerinde Vefa Sosyal Destek Grupları  ve Vefa İletişim Merkezleri kuruldu.

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız, temel ihtiyaçlarının karşılanması için 112, 155, 156 çağrı merkezleri aracılığıyla ihtiyaçlarını talep edebiliyor. Vefa Sosyal Destek İletişim Merkezlerinde 24 saat esasına dayalı görevli personel çalışıyor, ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçları sahada çalışan personel aracılığıyla vatandaşlarımızın evlerine teslim ediliyor.

Çok önemli bir süreçten geçildiğini ve pandemi oluşturan salgın hastalıkla mücadele verildiğini ifade eden Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek şunları kaydetti:

“ İl merkezinde ve İlçelerimizde kaymakamlarımız koordinasyonunda oluşturulan İl ve İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince, talep sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçları ivedilikle karşılanmaktadır. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020’den bu saate kadar “Vefa “ çalışmaları kapsamında Gümüşhane’de toplam 715 vatandaşımızın çağrısı cevaplandırılmıştır. Temel ihtiyaçlarının karşılanmasını isteyen vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilmiş̧, maaşını almak amacıyla yardım isteyen vatandaşlarımıza gerekli yardımlar yapılmıştır. Ayrıca yalnız yaşayan ve ihtiyaç sahibi büyüklerimize İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla gıda kolileri dağıtılmakta ve her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmaktadır. Devlet olarak vatandaşlarımızın sağlığını korumaktan başka önceliğimiz yok. Bu zorlu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız. Yeter ki kurallara, yönlendirmelere uyalım ve mutlaka evimizde kalmaya devam edelim. Bu konuda çok hassas davranmak durumundayız. Arkadaşlarımız; Polisimiz, Jandarmamız büyüklerimize çok büyük saygı içerisinde, yüksek özveriyle yardımcı olmaktalar. Büyük fedakârlık göstererek gece gündüz demeden çalışan bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Büyüklerimiz Bizim En Kıymetlilerimizdir. Hayat Eve Sığar, Evde Kal Gümüşhane”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 27.03.2020

image_print

HABERLER