VALİ TAŞBİLEK GÜMÜŞHANE BASINI İLE BULUŞTU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ TAŞBİLEK GÜMÜŞHANE BASINI İLE BULUŞTU

Giriş Tarihi: 26 Şubat 2019 - 15:16

Son Güncelleme: 26 Şubat 2019 - 15:24

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 26 Şubat 2019 Salı günü Gümüşhane ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantı yaptı.

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama birimi  tarihi Özdenoğlu konağında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları Ali Arıkan ve   Aytaç Akgül, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve Gümüşhane yazılı ve internet   medyası, ulusal ajans temsilcileri, köşe yazarları ile basın mensupları katıldı.

Gümüşhane basınına teşekkür

Vali Kamuran Taşbilek ; Gümüşhane basınının kamu adına çok önemli işler yaptığını belirterek şunları söyledi: “Toplumumuzun mutlu, müreffeh, huzurlu olması noktasında  Gümüşhane basınından gerekli desteği görüyoruz. Hepinize bu manada çok teşekkür ediyorum.”

En önemli gündem 31 Mart seçimleri

Vali  Taşbilek, Gümüşhane’de göreve başlayalı 110 gün olduğunu belirterek öne çıkan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Taşbilek şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi 31 mart seçimleri ile ilgili çalışmalarımız var. Seçimlerde bizlere düşen kamu adına bu seçimlerin selametle güven içinde yürütülmesi ortamını hazırlamak ve  devletimizin demokratik gücünü ortaya koyacak ortam hazırlamaktır. Seçimlerimiz il ve ilçe seçim kurullarımızın denetim ve gözetimi altında yürüyor. Biz bu işin daha ziyade güvenlik ve kamu düzeni boyutundayız. Bugüne kadar yapılması gereken bütün toplantılarımızı yaptık. Bütün tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Bundan sonra da toplantılarımız devam edecek.”

Bugüne kadar ki süreçte Gümüşhane Demokratik olgunluğu en iyi gösteren illerin başında geliyor.

“Köyler için de özel bir çalışmamız var. Köylerle ilgili özel tedbirlerimizi aldık, alıyoruz.  Bütün muhtar ve muhtar adaylarına ulaşacak şekilde bir çalışmamız var. Köylerimizde de en ufak bir kırkınlığa sebebiyet vermeksizin 31 Mart seçim sürecini tamamlamak istiyoruz.  Bütün Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmayla seçim sürecini tamamlamak istiyoruz. Bugüne kadar ki süreçte Gümüşhane Demokratik olgunluğu en iyi gösteren illerin başında geliyor. ”

Tüm muhtar adaylarına mektup göndereceğiz

“Muhtar adaylarımıza güzel bir metin hazırladık. Bu mektupla,  hem adaylıklarını tebrik edeceğiz, hem de  seçim sürecinde kamu düzeni ve diğer konularda dikkatlerini çekerek olgunluk ve demokratik olgunluk süreci içerisinde  bir nevi hem onları tebrik edip hem de temennilerimizi paylaşacağız. Bu metni bütün muhtar ve muhtar adaylarımıza göndereceğiz. Basınımıza da göndereceğiz. Kaymakamlarımızda bütün adaylarla toplantılar yapıyorlar.  Gümüşhane’de seçim sürecinde hoşgörü ve sağduyu hakim, bundan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Vatandaşların sorunları evlerinde dinlenecek

Vali  Taşbilek  valilik olarak kamu çalışmalarının da her alanda devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Gümüşhane’de girilmedik ev bırakmayacağız.  Evlerde insanları dinleyeceğiz. Vatandaşlarımızın her konuda talep ve düşüncelerini dinleyip, bunları anında değerlendireceğiz. Bu konuda bir yazılım programı geliştiriyoruz. Ekiplerimiz evleri ziyaret edecekler. Bizim adımıza ziyaret edecekler, hal hatır soracaklar. Ve bu arkadaşlarımız,  tüm kurum ve kuruluşlarıyla ilgili vatandaşlarımızın görüş, düşünce ve diğer her konudaki görüşünü not alacak, tespit edecek, yazılım programı sayesinde  bu görüş ve ihtiyaçlar ilgili kurumlara yönlendirilecek, kurumlar beş günlük süre içinde cevap verecekler. Bu çalışmanın da detaylarını basınla ve kamuoyu ile paylaşacağız.”

Vali Taşbilek, özellikle turizm alanındaki çalışmaların  en üst seviyede takibine de devam ettiklerini belirtti.

Vali Taşbilek’ten Ay yıldızlı yaka rozeti

Toplantı sonunda Vali Taşbilek gazetecilere gümüş ay yıldız yaka rozeti hediye etti.

image_print

HABERLER