VALİ TAŞBİLEK GÜMÜŞHANE'DE TARİHE DOKUNDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ TAŞBİLEK GÜMÜŞHANE’DE TARİHE DOKUNDU

Giriş Tarihi: 30 Ocak 2019 - 22:17

Son Güncelleme: 30 Ocak 2019 - 22:20

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek  Olucak köyü sınırları içerisinde yer alan tarihi İmera Manastırı ile Yağlıdere köyü sınırlarındaki tarihi Krom Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

Vali Taşbilek; 30 Ocak 2019 Çarşamba günü beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yavuz Kalemci, Gümüşhane Müze Müdürü Gamze Demir ve diğer yetkililerle Olucak köyünü ziyaret ederek İmera Manastırında ve Foster konağında incelemelerde bulundu.

Köylülerle de sohbet eden Vali Taşbilek, Olucak köyünde onlarca tarihi ev bulunduğunu ve buraların mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini kaydedip “Foster konağını yapacağız inşallah. Projesi hazır. Buraları canlandırmamız lazım” dedi.

Vali Kamuran Taşbilek, Yağlıdere köyünü de ziyaret ederek köy sınırları içinde yer alan Krom Antik Kenti’nde de incelemelerde bulundu.

image_print

HABERLER