VALİ TAŞBİLEK KURTULUŞ MESAJI YAYIMLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ TAŞBİLEK KURTULUŞ MESAJI YAYIMLADI

Giriş Tarihi: 14 Şubat 2020 - 10:07

Son Güncelleme: 14 Şubat 2020 - 10:07

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü münasebetiyle Vali Kamuran Taşbilek’in yayımladıkları mesaj şöyledir:

15 ŞUBAT KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Şanlı tarihimiz, Türk Milletinin bağımsız yaşama tutkusu ile varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ve savaşlara sahne olmuş nice kahramanlık destanı ile doludur. Sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşayacağımız Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluş günü de istiklali uğruna ölmeyi göze almış bir milletin topyekûn zaferi olarak hafızalara nakşedilmiştir.

Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır. Bu topraklar için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerin torunları olan bizler, tarihimizi en iyi şekilde öğrenmeli, anlamalı ve geçmişimizden ders alarak geleceğimize yön vermeliyiz.

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunu, 102 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü kutluyor, en kalbi sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum.

Kamuran TAŞBİLEKGümüşhane Valisi

image_print

HABERLER