VALİ TAŞBİLEK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ TAŞBİLEK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Giriş Tarihi: 15 Temmuz 2019 - 11:17

Son Güncelleme: 15 Temmuz 2019 - 11:27

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 14 Temmuz 2019 Pazar günü ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Şehit Aileleri ve Gazilerimize yemek verdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Kamuran Taşbilek: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya geldik. Bu vesile ile katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun ki bu milletin; Hasan Tahsin gibi Ömer Halisdemir gibi, 251 vatan evladı gibi, ezelden beri vatanı ve milleti için can veren sayısız şehitleri var. Onların hepsini rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

Türk Milletinin düşmana hiçbir zaman teslim olmadığını ve olmayacağını vurgulayan Vali Taşbilek konuşmasına şöyle devam etti:

“Milleti dara düştüğünde yola çıkan, dik duran Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, karanlık gecede; milletimizi birlikte olmaya, omuz omuza olmaya, ayağa kalkmaya çağıran Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerimiz var. O liderlerin ardında  “Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan” mısrasında dile getirildiği gibi vatan, millet, bayrak uğruna canlarını feda etmeye hazır vatan evlatları var. Karanlık bir gece! Bizim, kendilerinin namusuna teslim ettiğimiz silahları, uçakları, milletine hedef almaktan çekinmeyen bir güruh vardı. Memleketine, milletine, demokrasisine, parlamentosuna sahip çıkan, bunları kendine namus bilen kahraman vatan evlatları, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, topyekün kıyama durdu ve o hainliği bertaraf etti. Binlerce yıldır vatanı, milleti uğruna can veren mübarek şehitlerimiz gibi o gece de binlerce vatan evladı; ülkesine,milletine, parlamentosuna, demokrasisine, birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıktı. Ben bu duygu ve düşünceler içinde  15 Temmuz gecesi vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birliği için şehadete eren kahramanlarımızı ve vatan, millet, bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Gazilerimize de minnet ve şükranlarımı iletiyorum”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER