VALİ TAŞBİLEK: “YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK UYGULAMASINDA GÜMÜŞHANE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAKTIR” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ TAŞBİLEK: “YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK UYGULAMASINDA GÜMÜŞHANE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAKTIR”

Giriş Tarihi: 29 Mayıs 2019 - 22:43

Son Güncelleme: 29 Mayıs 2019 - 22:44

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs 2019 Çarşamba günü “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi kapsamında Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu bahçesinde bir program düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte resim yarışmasında dereceye giren eserler sergilenirken, şiir yarışmasında birinci olan öğrenci de şiirini seslendirdi.

Etkinlikte ayrıca çocuklara trafik kurallarını aşılamak amacıyla akülü araçlar kullandırılarak okul bahçesinde oluşturulan pistte uygulamalı eğitim verildi.

Öğrencilere çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı etkinlikte son olarak okul önündeki yolda ‘Önce Yaya’ yazılı figür boyandı. Vali Kamuran Taşbilek de eline fırça alarak çocuklarla birlikte boyama çalışması yaptı.

Vali Taşbilek, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu bağlamda Gümüşhane’de “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” isimli projeyi hayata geçirdik ve bu kapsamda bilgilendirme, bilinçlendirme faaliyetlerimiz devam ediyor.  Yaya geçidine herhangi bir insanımız adım attığı an medeni olmanın, insan olmanın gereği bütün araçlar durup ona yol vermek zorunda. Bu projenin amacı bu. İnsanı önceleyen bir yaklaşımın eseri olarak projemize de öncelik hayatın öncelik yayanın diyoruz. Bu bağlamda, Gümüşhane’deki vatandaşlarımızın bu projeye çok büyük katkı sunacağına inanıyorum. Bu projemizin de çok üst düzeyde uygulanır olacağına ve Gümüşhanemizin ülkemize örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Bir diğer proje olan ‘Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlanın’ projesiyle de büyük aşama kaydedildiğini dile getiren Vali Taşbilek bu konuda da şunları söyledi:

 “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu projelerden öncelikli olan emniyet kemeri ile ilgili bir projemiz vardı. Gümüşhanemiz emniyet kemeri kullanımında, vatandaşlarımızın katkıları, öğrencilerimizin anne babalarını ikaz ederek sağlamış oldukları katkı ile büyük bir başarı ortaya koymuştur. Geçtiğimiz günlerde üniversitemizin yaptığı sayım çalışmasında yüzde 72 emniyet kemeri bağlama oranıyla geçtiğimiz aylardaki oranı daha da yükselttik”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER