Vali Taşbilek'in 10 Kasım Mesajı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Taşbilek’in 10 Kasım Mesajı

Giriş Tarihi: 10 Kasım 2022 - 23:17

Son Güncelleme: 10 Kasım 2022 - 23:17

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesaj şöyledir:

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde, Türk Milleti olarak bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

İçinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyduğu “Ya İstiklal Ya Ölüm” iradesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş ve perçinlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygın bir lider ve devlet adamı olarak, Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm güzelliklerini harmanlayarak inşa etmiş, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır. 

Bugün çağdaş, demokratik yönetimi ve güçlü ekonomisiyle dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecek; bilgiyle, erdemle, ahlakla ve adaletle vizyonunu belirleyeceği yüzyıllar Türkiye’nin olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ömrünü milletine adayan Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”

image_print

HABERLER