VALİ TAŞBİLEK'İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ TAŞBİLEK'İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Giriş Tarihi: 17 Mart 2020 - 18:25

Son Güncelleme: 17 Mart 2020 - 19:40

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Taşbilek’in mesajı şöyledir:

“Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele bu toprakların sahipsiz olmadığını bildirerek, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve yeni bir devletin doğmasına vesile olan Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve Türk Milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır.

Yüce Milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren bu emsalsiz destanın kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, devletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Son yıllarda ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kat ettiği mesafeler sonucu üzerimizde yeniden oyunlar oynanmaya başlandığını biliyoruz. Unutulmamalıdır ki, tarih ibret alınmadığı takdirde tekerrür eder.  Bu gerçekten hareketle bizler, 105 yıl önce Milletimizin içeriden ve dışarıdan gelen her türlü fitneye karşı göstermiş olduğu feraseti, dayanışmayı, birlik ve beraberliği, her türlü olumsuzluğa rağmen gösterdiği o eşsiz mücadeleyi her daim canımız ve kanımız pahasına da olsa önde tutmak, üzerimizde oynanan oyunlara karşı bir ve beraber olarak dimdik bir şekilde ayakta durmak durumundayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza tarihimizi iyi anlatmalı, onları vatan ve millet şuuruyla yetiştirmeliyiz.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde; bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

image_print

HABERLER