Vali Taşbilek'ten Gençlere Akif Örnekliği Tavsiyesi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Taşbilek'ten Gençlere Akif Örnekliği Tavsiyesi

Giriş Tarihi: 12 Mart 2020 - 21:49

Son Güncelleme: 12 Mart 2020 - 21:49

“İstiklal Marşımızın kabulünün 99.yıldönümü ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” 12 Mart 2020 Perşembe günü Türk Telekom Fen Lisesi tarafından Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinlikte konuşan Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

“Mehmet Akif Ersoy, Tacettin dergahında Ankara’nın soğuğunda sırtında paltosu yokken o soğuğu yüreğindeki vatan sıcaklığıyla, vatan sevgisiyle sıcağa çeviren büyük bir dava adamıdır, büyük bir yiğit ve büyük bir vatan evladıdır. Kendisi istiklal marşını yazdıktan sonra bile bu millete bir daha istiklal marşı yazılmamasıyla alakalı duasını yapıyor. Çünkü istiklal marşları çok zor şeylerdir. Bir milletin yok oluş sürecinden varoluş sürecine geçişle alakalı bir mücadelenin resmedildiği, nakşedildiği bir marştır. Değerli gençler; milli birliğimize, milli beraberliğimize sahip çıkacağız. Çok okuyacağız, eğitimli olacağız, yetişeceğiz. Ülkemizi, devletimizi, değerlerimizi seveceğiz, sayacağız, bağlı olacağız ve ülkemiz üzerinde oynanan bütün oyunlara karşı hiç ayırt etmeksizin birbirimizin elini sıkı sıkı tutacağız ve hep birlikte vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna fedakârca yan yana can cana olacağız. İstiklal marşının şairi Türk ordusuna ithaf ettiği milli marşıyla Türk ordusunu destanlaştırmıştır. Bugün kahraman ordumuzla yine gerek ülke içerisinde gerek ülke dışında milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna devletimizin milletimizin bekası uğruma kahramanca mücadele vermekte. Allah askerimizi, ordumuzu korusun, muvaffak eylesin. Vatanımıza, milletimize birlik beraberlik versin diliyorum.”

Etkinlikte Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Maziden istikbale istiklal” adlı oratoryo gösterisi gerçekleştirildi.

Türk Telekom Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program izleyenlerden büyük takdir ve alkış alırken programın ardından Vali Taşbilek ve protokol üyeleri öğrencileri tebrik etti.

Türk Telekom Fen Lisesi tarafından Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program öncesinde ise Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 

Kutlama programına Vali Kamuran Taşbilek, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Mehmet Akif Odabaş, Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, STK temsilcileri, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

image_print

HABERLER