Vali Taşbilek’ten  İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne İstiklal Marşı Teşekkürü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Taşbilek’ten  İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne İstiklal Marşı Teşekkürü

Giriş Tarihi: 12 Mart 2022 - 16:36

Son Güncelleme: 12 Mart 2022 - 16:36

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 101.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Gümüşhane’de düzenlenen törenle kutlandı.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Gümüşhane Kültür Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı okulun tarih öğretmeni Abdülkadir Yolcu yaptı.

Düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ve İstiklal marşının en güzel okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verildiği programda son olarak öğrenciler tarafından hazırlanan “Hürriyet yolunda Marşımız” adlı tiyatro ve oratoryo gösterisi sahnelendi.

Programda konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

 “Mehmet Akif bu milletin özünü en iyi bilen, çok büyük bir imanla, güvenle milletini seven, milletini tanıyan ve milletine ışık olabilecek bir marşı hediye etmiştir. Milletimize, gençlerimize ışık olacak bir şairdir Mehmet Akif. Öyle hafife alınacak sadece İstiklal Marşı yazdı diyerek geçiştirilecek bir şair de değildir. Milletimizin irfanının temsilcisidir. Asım’ın nesli diye tabir ettiği gençlik de buradadır. Herkesin endişe ettiği bir dönemde Tacettin Dergahı’ndan dışarıya bakan o güzel göz, o güzel yürek milletinin binlerce yıllık tarihini gözünün önüne alıp, milletine duyduğu iman ve güvenle ‘Korkma’ diye başladığı bir İstiklal Marşı yazdı. Çünkü bu aziz millet, vatanına düşman ayağı hiçbir zaman bastırmamış bir millet. Basanları da canı pahasına verdiği destansı mücadele ile her daim defetmesini bilen bir millet. Size düşen; birbirinizi çok sevin, birbirinizin elinden tutun, devletimizin birliği beraberliği adına çok çalışın. Vatanını ve milletini en çok seven o uğurda en çok çalışandır. Bu dönem birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacımız olduğu bir dönem. Hepimizin el ele kenetlenme dönemidir. Bunu da merhum Akif, şiirlerinde, çizdiği yolda Asım’ın nesli olarak sizi tarif ederken, size güvenerek bunu ifade etmiştir. Bizim de size güvenimiz sonsuzdur, milletimizin güveni sonsuzdur. Birliğimizi ve beraberliğimizi Allah daim etsin. İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve İstiklal Marşı’mızın şairi, hepimizin Akif’i, merhum Akif’i rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyorum. Çünkü bu laf öylesine söylenen bir laf değil, boğulup tarih sahnesinden yok edilmek istenen bir milletin, diriliş destanı olduğu için Akif bunu işaret ediyor” diye konuştu.

Gümüşhane protokolünden yoğun ilgi olan programdaki başarılarından dolayı Vali Taşbilek, Okul Müdürü Hamit Tanış’la öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

image_print

HABERLER