Vali Taşbilek’ten Sağlık Çalışanlarımıza Teşekkür - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Taşbilek’ten Sağlık Çalışanlarımıza Teşekkür

Giriş Tarihi: 13 Mart 2021 - 17:14

Son Güncelleme: 13 Mart 2021 - 17:14

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülmeyeceğinin bilinciyle, kendisini “insana hizmet” ilkesine adamış doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden ve özellikle pandemi sürecinde gösterdikleri olağanüstü gayret ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.” Dedi.

Vali Taşbilek Mesajında şunları söyledi:

“14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşu Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmektedir ve okulun kuruluş günü olan 14 Mart, Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunca tüm bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasının nitelikli bir toplumun en önemli şartı kabul edildiği günümüzde, insanı yaşatmayı ve insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı amaç edinen hekimlerimiz, İnsanların kaliteli ve mutlu yaşam sürmelerini sağlayarak, toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar.

Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi de bütün vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir. Bu anlamda doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde, insanların yaşam kalitesini yükseltmede ve bu yaşam kalitesinin duraksamaya uğradığı hallerde hastalarını sağlığına kavuşturmak adına kutsal bir mümessil olarak bu önemli ve zor görevi üstlenmişlerdir.

Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülmeyeceğinin bilinciyle, kendisini “insana hizmet” ilkesine adamış doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden ve özellikle pandemi sürecinde gösterdikleri olağanüstü gayret ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

image_print

HABERLER