Vallahi Sizi, 15 Temmuz'dan Beter Yaparız... - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vallahi Sizi, 15 Temmuz’dan Beter Yaparız…

Giriş Tarihi: 21 Nisan 2021 - 11:07

Son Güncelleme: 21 Nisan 2021 - 11:07

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarfettiği sözlere sert tepki gösterdi.

Türkiye’de siyasete, demokrasiye ve millete inanmayan bir kesimin halen darbeyi iktidar aracı olarak gördüğünü vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Menderes’in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak…Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız…” diyerek Altay’ın sözlerine tepki gösterdi.

Soylu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Tarih fukarası, cahil… Siyasete, demokrasiye, Millete inanmayan, hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar… ‘Menderes’in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak…’ Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız…” dedi.

Altay’ın katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözlere ilişkin videoyu da sosyal medya hesabından paylaşan Soylu, “Tarih fukarası, cahil.. Siyasete, demokrasiye, millete inanmayan, hala darbeyi iktidar aracı gören zavallılar… Menderes’in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak. Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız…” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuk olduğu bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirip Erdoğan’ın da 27 Mayıs 1960 darbesi ile darbeciler tarafından idam edilen Merhum Şehit Başbakan Adnan Menderes’in maruz kaldığı akibete uğraması imasında bulunarak ‘Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e’ ifadelerini kullanmıştı.

Diğer taraftan Engin Altay’ın sözlerine AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sert tepki gösterdi.

Kurtulmuş; bir kesimin Şehit Başbakan Adnan Menderes’in sonunu hatırlatmaktan vazgeçmediğini belirterek “Unutmayın! Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamada ülkede milli iradeyi sadece katledilmeye layık gören bir kesim olduğunu hatırlatarak, “Ama milletimiz bu katliam siyasetine geçit vermez. Millet egemenliğine bir daha asla göz dikemezler.” dedi.

Altay’a bir tepki de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Fahrettin Altun’dan geldi. Tehdit savuran milli irade düşmanlarına karşı hep ayakta olduklarını vurgulayan Altun, “Darbeci zihniyetin zavallıları her daim karşılarında aziz milletizi bulacaktır” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER