VARAN: GÜMÜŞHANE’YE YENİ BİR HASTANE YAPTIRACAĞIZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VARAN: GÜMÜŞHANE’YE YENİ BİR HASTANE YAPTIRACAĞIZ

Giriş Tarihi: 14 Şubat 2019 - 11:08

Son Güncelleme: 14 Şubat 2019 - 11:08

Gümüşkoza Gazetesi’nde 13 Şubat 2019 Çarşamba günü yer alan haberde Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, Yeni Devlet Hastanesi’ne yapılan yatırımın devleti milyonlarca lira zarara soktuğunu, ikinci bir hatanın yapılmamasını söyledi.

Varan, Yeni Devlet Hastanesi’nin, Gümüşhane kamuoyunu yeterince meşgul ettiğini, son gelişmelerle de kamuoyunda hastanenin birkaç yıl daha açılamayacağı kanaati oluştuğunu belirterek, “Devletimiz milyonlarca lira yatırım yaptı, ancak zemin hatasından dolayı hastaneyi hayata geçiremedi” dedi.

Varan, “Yeni yapılan 40 milyon liralık ihaleyle yeni bir harcama daha yapılacağı ifade ediliyor. Hastanenin arkasındaki milyonlarca hafriyatın boşaltılacağı, daha sonra diyafram duyarı yapılacağı söyleniyor. Antalya’daki mevzuatı Yeni Devlet Hastanesine uyguladıkları için hastanenin çatısı da yok. 20 milyon lira da çatıya masraf edecekler” diye konuştu.

Zaten Yeri Yanlıştı

Bu işin en iyi ve en kestirme yolunun Hacıemin Mahallesi ile İkisu köyü arasındaki sağlıklı bir alana yeni hastanenin yapılması olduğunu ifade eden Varan, şöyle devam etti: “Allah nasip ederse biz bunu yaptıracağız. Devletimizden de, Bakanlığımızdan da yeni bir devlet hastanesi kadar boşuna masraf yapılmamasını istiyoruz. Sonucunun ne olacağı belli olmayan bir meçhule bu milletin parasını harcamamalarını istiyoruz. Yeniden bir hastane yapımı için kamu oyunu, yetkilileri ve siyasi partileri, milletvekillerimizin bu konuya yoğunlaşmasını istiyorum. Ben, hatırlatmak ve uyarmak istiyorum. Lütfen paralar boşa gitmesin. Zaten yer olarak yanlıştı.”

Yeni Bir Hastane Yapalım

Varan, Gümüşhane merkezden fazla uzaklaşmadan Hacıemin Mahallesi ile İkisu köyü arasındaki bir alana yeni bir hastane yapılması gerektiğini yineleyerek, “Böylece Gümüşhane’mize iyi ve sağlıklı bir hastane kazandıralım. Sonuçta harcanan para hepimizin. Bu millet, bu devlet bizim. Hastanede ikinci bir hata yapılmasın. Yazık olur, günah olur” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi)

Kaynak linki: http://www.gumuskoza.com.tr/haber-ikinci-bir-hata-yapilmasin-26325.html

image_print

HABERLER