VEDAT SONER BAŞER: İLAÇTA HİÇBİR SIKINTI YOK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VEDAT SONER BAŞER: İLAÇTA HİÇBİR SIKINTI YOK

Giriş Tarihi: 18 Aralık 2020 - 10:31

Son Güncelleme: 18 Aralık 2020 - 10:31

Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi Ecz. Vedat Soner Başer, Koronavirüs (Covid-19) salgını ile Gümüşhane’de çok ciddi bir mücadele verildiğini kaydederek, son günlerde sosyal medyada ve ulusal basında oluşturulmaya çalışılan kan sulandırıcı ilaçlarla ilgili kötü niyetli algılara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ

Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi, Eczacılar Odası Gümüşhane İl Temsilcisi ve İl Genel Meclisi Üyesi Vedat Soner Başer, Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Hiçbir Sıkıntımız Yoktur, Halkımız Müsterih Olsun

Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse ulusal basında kan sulandırıcı ilaçların bulunmadığına yönelik kötü niyetli insanların yanlış bir algı oluşturmaya çalıştığına değinen Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi Ecz. Vedat Soner Başer, “Kan sulandırıcı ilaçların bir tane değil birçok alternatifi bulunmaktadır. Piyasada çok kısa süre (3 gün) temininde sıkıntı olan ve en az 10 alternatifi olan bir ilaç için bir bardak suda fırtına koparılmak isteniliyor. Devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirle sonucunda da mevzu bahis olan ilaç, eczanelere çok hızlı bir şekilde ulaştırılmış olup herhangi bir sıkıntı yoktur. Halkımız müsterih olsun. Modern tıbbın gereklilikleri, gerek teşhis gerekse tedavi anlamında ilimizde en üst seviyede uygulanmaktadır. Bu süreci art niyetli insanlara bütün algı oyunlarına rağmen birlik, beraberlik devlet ve milletin iş birliği ile aşacağımıza inancım tamdır. Devletimizin denetleyip onay vereceği aşıları sıramız geldiği zaman hiçbir şüpheye kapılmadan olmamız gerekmektedir. Bu konudaki bütün manipülasyonlara itibar edilmemelidir. Devletimize güvenmemiz şarttır” dedi.

Pandemiyi Çok Ciddiye Almamız Gerekiyor

Covid-19 ile ilgili olağanüstü bir mücadele verildiğini söyleyen Başer, “Bu anlamda ülkemiz gerekse Gümüşhane’miz bütün imkanlarını kullanarak üst seviyede mücadelesini sürdürmektedir. Koranavirüs salgını sınır tanımıyor, ülke ayırmıyor, herhangi bir engel ve kişi de tanımıyor. Dünya ve ülkemiz bu pandeminin ağırlığını kaldırmaya çalışıyor. Salgının önünü kesmek bulaşıcılığını önlemek hastalığı tedavi etmek için gerek ülkemiz gerekse ilimiz yoğun mesai sarf ediyor. Pandemiyi çok ciddiye almamız gerekir. Ancak karamsarlığa da gerek yoktur. Devletin ve halkımızın işbirliği ile bu salgını en az hasar ile atlatacağımıza inancım tamdır. Tavsiye edilen kurallara azami ölçüde uymamız şarttır. Bu kurallara kasten ve mazeretsiz uymadan halkın içine karışanlar insan sağlığını hiçe sayanlardır” açıklamalarında bulundu.

Kurtuluş Yakındır, Tedbirlere Uymaya Devam Edelim

Koronavirüs ile mücadelede rehavete kapılmadan tedbirlere sabrederek uyulması gerektiğine değinen Başer, “Dünya tarihinde ilk kez bu kadar geniş coğrafyaları etkisi altına almış korana virüs ortak düşmanına karşı bütün dünya bilimi tüm imkanlarından faydalanmak ve bu virüsü yok edecek birçok çalışma ve araştırma içerisindedir. Tünelin ucu görünmüş gerek aşı gerekse ilaç anlamından muazzam yol alınmıştır. Önümüzdeki dönemde aşı uygulamaları ile salgının önüne önemli ölçüde geçileceği beklenmektedir. Bu zaman çok uzun zaman olmayacaktır. Bu günün ağır ortamında yegâne gücümüz birlik beraberliğimiz devlet millet iş birliğimiz ve tavsiye edilen kurallara uymamızdır. Allah’ın izni ile kurtuluş yakındır. Tünelin ucu görünmüşken rehavete kapılmadan biraz daha sabrederek almamız gereken tedbirlere daha da önem göstermemiz gerekir” diye konuştu.

Üzerimize Düşeni Yapmalıyız

Esnafın koronavirüs sürecinde etkilendiğini fakat devletin de ekonomik anlamda tedbirler aldığını kaydeden Başer, “Bu süreçte esnafımızın ve insanımızın biraz sıkıntılı olduğu doğrudur. Devletimiz ve hükümetimiz bu süreci insan sağlığı ve ekonomi arasında bir denge ile götürmektedir. Devletimiz olayı hızlı kavrayıp gerekli tedbirleri hem ekonomik hem de sosyal hayat anlamında üst seviyede almıştır. Bu süreçte bize düşen kendimizin, sevdiklerimizin ve başkalarının hayatını riske atmamak insanların nefes alma hakkına herhangi bir helal getirmemek kul hakkında girmemek olmalıdır” şeklinde konuştu.

Salgının Hiçbir Aşamasında Kontrol Elden Kaybedilmemiştir

Gümüşhane’de salgının hiçbir aşamasında kontrolün elden kaybedilmediğini vurgulayan Başer, “Pandemi sürecinin başından beri İl Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı Sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum. Salgının başından beri olayı bütün yönleri ile takip etmiş gerekli tedbirlerin alınmasında hızlı davranmıştır. Gerek sağlık teşkilatının organizasyonunda gerek vefa grubunun teşkil edilmesi ve işlevinde gerekse halkın hem sağlığı ve pandemin ekonomik boyutuyla çok yakından ilgilenmiştir. Bu süreçte üstün gayret gösteren sağlık müdürümüz, hastane başhekimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz, tüm sağlık çalışanlarımız, polislerimiz ve jandarmamız teşekkürlerin en büyüğünü hak etmektedir. Gümüşhane özelinde gerek ekonomik yönden gerekse tavsiye edilen kurallara uyması bakımından sabreden ve uygulayan halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Anlattığım bu tedbirler sayesinde devlet millet işbirliği münasebeti ile Gümüşhane’miz hamd olsun koranavirüsle mücadelesinde Türkiye’nin önde gelen illerinden biridir. Salgının hiçbir aşamasında kontrol elden kaybedilmemiştir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 18.12.2020

image_print

HABERLER