YA İSPAT, YA ÖZÜR BEKLİYORUZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YA İSPAT, YA ÖZÜR BEKLİYORUZ

Giriş Tarihi: 26 Kasım 2017 - 18:34

Son Güncelleme: 26 Kasım 2017 - 19:12

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü; 26 Kasım 2017 Pazar günü yaptığı yazılı basın açıklamasında; Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in vermiş olduğu bir demeçte Gümüşhane basını ile ilgili olarak “BAZI FETÖ AYAĞI YEREL GAZETELER” ifadelerini kullandığını belirterek  Rektör Zeybek’i, bu iddialarını ya ispat etmeye, ya da özür dilemeye çağırdı.

GÜMÜŞHANE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI SEZAİ KÖPRÜLÜ’NÜN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLEDİR:

 ‘YA İSPAT, YA ÖZÜR BEKLİYORUZ’

“Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yayın hayatına devam eden Karadeniz Gazetesi’nin köşe yazarlarından Hasan Suiçmez, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşımıştı.

Prof. Dr.Zeybek; Gümüşhane Üniversitesinde yaptığı çalışmaların yanı sıra Feto terör örgütüyle de mücadele ettiklerini ve birçok kişinin işine son verdiklerini ifade ediyor.

Sayın Zeybek’in bu mücadeleyi yaparken; 15 Temmuz’daki duruşuyla her kesimin takdirini kazanan Gümüşhane yerel basını için söyledikleri şok etkisi yarattı.

‘Bazı Feto ayağı yerel gazeteler’ söylemi ile tüm yerel basını zan altında bırakan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’ten Gümüşhane basını olarak bu iftirayı ispatlamaya, ispatlayamıyorsa özür dilemeye davet ediyoruz.

“Göreve başlayalı bir seneye yakın bir zaman oldu. Üniversitemiz malum ‘hain Feto kadrolarınca’ adeta işgal edilmişti. Öncelikli olarak Üniversitemizi bu hain Feto kadrolarından temizleyerek 34 tanesinin işine son verdik. 15 Temmuz direnişinin sembolü olan Sayın Cumhurbaşkanımızın güvenine layık olmak için, ‘bazı Feto ayağı yerel gazetelerin’ eskiden olduğu gibi üniversitemizde ‘at oynatamadıkları için’ iftira ve engelleme gayretlerine rağmen, gece gündüz çalışmaktayız.” İfadeleriyle ilimizin tüm basınını zan altında bırakan Sayın Zeybek’in şunları iyi bilmesi gerekir: Gümüşhaneli vatan haini olmaz. Gümüşhaneli hainle aynı safta da olmaz. Gümüşhaneli için vatan, millet ve bayrak her türlü çıkarın önündedir.

Bu söylemlerin bir bilim adamına yakışmadığını ve bir yıl geçmesine rağmen Gümüşhanelileri hiç tanıyamadığını ortaya koyan Sayın Zeybek’ten acilen bir açıklama beklentimizi yineliyoruz.”

Sezai KÖPRÜLÜ

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

image_print

HABERLER