YALNIZ ADAM ROLÜ OYNAMIYORUM, İSTİŞAREYE DAYALI ÇALIŞIYORUZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YALNIZ ADAM ROLÜ OYNAMIYORUM, İSTİŞAREYE DAYALI ÇALIŞIYORUZ

Giriş Tarihi: 19 Mart 2019 - 16:20

Son Güncelleme: 19 Mart 2019 - 16:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  18 Mart 2019 Pazartesi günü Kanal 7, TVNET ve Ülke TV televizyon kanallarının ortak yayınına konuk oldu. Üsküdar’daki Nevmekan Sahil Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen ve canlı olarak yayınlanan programda; Hasan Öztürk, Mehmet Acet, Hande Aydemir ve Turgay Güler’in yanı sıra gençlerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki bazı konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“BİZİM İŞİMİZ TAMAMEN İSTİŞAREYE DAYALI OLARAK YÜRÜR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasette yalnız olduğunuzu düşünüyor musunuz?” şeklinde bir genç tarafından yöneltilen soruya cevaben şunları kaydetti:

“Zaman zaman, tabii hanım kardeşimi tenzih ederim; yalnız adam rolünü oynadığımı falan söyleyenler oluyor. Bunları tabii hiç doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum. Yani yalnız olan bir adam herhalde 82 milyon nüfusu olan bir Türkiye’yi böyle bir konuma getiremez. Bizim işimiz tamamen bir kolektif aklın, bir ortak dayanışmanın ve “Ve şavirhum fi`l-emr” hükmünün gereği olarak, yani ‘bütün işlerinizde istişare ediniz’ hükmü gereği istişareye dayalı olarak yürür. Ve benim istişarede konuya dayalı olarak ekiplerim vardır. Yani bu Kabine herhalde boşuna değil. Bu Kabine içerisindeki arkadaşlarımın hepsinin belli bir alanı var. Diyelim ki şu anda terörle ilgili bir karar mı vereceğim, bu konuda kimlerle görüşme yapmam gerektiği bellidir. Savunma alanında bir karar mı vereceğim, bu alanda kimlerle görüşme yapmam gerekir bunlar bellidir. Yani bunları bir kenara koymak mümkün değil ve sürekli olarak da bu istişare mekanizmasını kolektif akla dayalı olarak sürdürürüm ve bundan da taviz vermem asla mümkün değil.”

(KAYNAK: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER