Yaptıkları Yardımlarla Beraber GTSO Yöneticileri De Deprem Bölgesinde - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yaptıkları Yardımlarla Beraber GTSO Yöneticileri De Deprem Bölgesinde

Giriş Tarihi: 09 Şubat 2023 - 23:26

Son Güncelleme: 09 Şubat 2023 - 23:26

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından toplanan yardımlar depremzedelere ulaşmaya başladı. 6 kişilik GTSO yöneticileri de deprem bölgesine gitti.

Depremden etkilenen 10 ildeki afetzedelerin yaralarını sarmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasına canla başla çalışarak önemli bir katkı veren Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ilk günden itibaren topladığı yardımları 3 tır, 1 kamyonet ve 1 minibüsten oluşan 5 araçlık yardım konvoyu ile afetzedelere ulaştırmaya devam ediyor.

Afetten etkilenen bölgelerdeki afetzedelerin acil ihtiyaçlarına göre hazırlanan ve Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in koordinasyonu ile gideceği noktaların belirlendiği yardım araçlarından yola çıkan ilk yardım tırının Adıyaman’a vardığını ve götürdüğü yardım malzemelerini afetzedelere dağıttıklarını belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, “İkinci yardım tırımızda Perşembe günü sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya ulaştı ve bölgedeki AFAD görevlilerimiz koordinasyonunda yardım malzemelerimizi dağıtmaya başladı. Yine 3. yardım tırımızda Adıyaman’a varmak üzere” dedi.

“GTSO yöneticilerimiz de bölgeye yardım amacıyla gitti”

Son olarak ekmek, battaniye, bebek maması ve bebek bezi ile doldurdukları kamyonet ve minibüsten oluşan yardım araçlarında GTSO yöneticilerinden oluşan 6 kişilik bir gönüllü heyetin Kahramanmaraş’a doğru yola çıktığını ifade eden Akçay, “Bu araçlarımızda giden gönüllü yöneticilerimizde götürmüş oldukları yardım malzemelerini kendi elleri ile afetzedelerimize dağıtarak, onların yaralarını sarmaya ve destek olmaya çalışacaklar” diye konuştu.

“Maddi yardımlarınızı birliğimiz tarafından iletilen hesap numaralarına yapabilirsiniz”

Maddi olarak yardımda bulunmak isteyenlerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde başlatılan yardım kampanyasındaki hesap numaralarına yapılabileceğini hatırlatan GTSO Başkanı İsmail Akçay, “Yardımlarınızı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından açıklanan hesap numaralarına yapabilirisiniz. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilgili hesap numaralarını mesaj atarak tüm üyelerimize duyurduk ve odamız web sayfası üzerinden yayınladık. İsteyen herkes Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası web sayfası üzerinden bağış yapacağı banka hesap numaralarına rahatlıkla ulaşabilir. TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde yapmış olduğumuz yardım kampanyasına kayıtsız kalmayarak maddi ve manevi büyük destek olan iş dünyamıza, yardımların bölgeye ulaştırılması için araçlarını tahsis eden firmalarımıza, üyelerimize, esnaf ve tüccarımıza, Gümüşhane halkına, araçlarımızın hızlıca yola çıkması için canla başla mücadele veren çalışanlarımıza ve gönüllü gençlerimize ve bölgeye giderek yardımları kendi elleri ile dağıtarak oradaki afetzedelerimizin yaralarını saran  GTSO yöneticilerimize ve gönüllülerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER