Yarın "2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yarın “2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü”

Giriş Tarihi: 01 Eylül 2022 - 9:55

Son Güncelleme: 01 Eylül 2022 - 20:56

İlk kez 2018 yılında gündeme getirilen ve birincisi 2.9.2018 tarihinde kutlanan “2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü” nün 4. Yıl dönümü yarın kutlanacak.

Gümüşhane ilinin “29” olan plaka numarasına izafeten  dokuzuncu ay olan Eylül ayının ikinci günü  “2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü” olarak kabul edilmişti.

Fikir babalığını  Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Serkan Kaya’nın yaptığı “2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü” nü 2018 ve 2019 yıllarında Gümüşhane İl Genel Meclisi ve Gümüşhane’deki tüm belediyelerin meclisleri oybirliği ile aldıkları kararla resmen kabul etmişlerdi.

“2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü”  fikrinin  fikir babası olan Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Serkan Kaya, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir mesaj yayımlayarak 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Gününü kutladı.

Genel Başkan Kaya’nın mesajı şöyledir:

“Dünya Gümüşhaneliler Günümüz kutlu olsun.

2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde memleketimize ve hemşehrimize dair dilek ve isteklerimiz gerçekleşsin.

2 Eylül 2018 yılı itibariyle kabul gören  ‘Dünya Gümüşhaneliler Günü’ne girerken başta bu cennet vatanımız için canını feda edip kanının son damlasına kadar savaşan şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.

Dünyanın her bir noktasına gidip işini ve aşını kazanan, bulunduğu yere değer katan Gümüşhanelilerin her daim en büyük arzusu memleketi ile daimi olan bağıdır. Gümüşhanelinin sılaya olan bu bağı öyle bir kuvvetlidir ki gurbette en güzel evi, işi, mekânı olsa dahi ata yurdunda illa bir yeri olsun ister. Orada doğsun veya doğmasın, anıları olsun veya olmasın, hiç fark etmez. O aidiyet Gümüşhaneli için çok önem arz etmektedir.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde, Gümüşhanemizin var oluşundan itibaren memleketimize hizmet getiren devletimize, hükûmetlerimize, vekillerimize, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, bürokratlarımıza, STK’larımıza, sılada ve gurbette yaşayan destek veren tüm hemşehrimize teşekkür ederim.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde tarihi ipek yolu güzergâhındaki bulunan Gümüşhanemizin önemli tüm hizmet ve projeleri onaylansın. Gümüşhanemizin demiryolu ile hızlı trenine kavuşsun. Zigana Tünellerinin devamında İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa yol olan İkisu-Şiran yolu güzergahındaki mesafeyi 19 km kısaltacak, o yolun yaz kış rahatça kullanımına büyük destek verecek Tersun Dağı Tüneli ihale edilsin. Doğal gaz olmayan tüm ilçe ve beldelerimize doğal gaz gelsin.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde ilimizin adını duyuran en önemli marka değerlilerimiz spor kulüplerimize destek verilsin. İlimizde önem teşkil eden futbol ve voleybolda alt yapı ya önem verilsin.  Profesyonel düzeye mücadele eden Gümüşhanepsor, 1954 Kelkit Beldiyespor futbol kulüpleri, Gümüşsu Gümüşhanepsor ve Ünsal Grup Şiran Akademispor Voleybol Kulüpleri ciddi şekilde desteklesin. Değer verilsin. Bireysel sporculara değer verilsin. Basketbol, Atletizm, Halter, Boks, Yüzme, Atıcılık gibi olimpiyat sporlarında önem arz eden branşlara yönelik olan yeteneklerimize destek verilsin.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde ilimizde istihdamı artıracak faaliyetlere ve girişimlere destek verilsin.

Toplumumuzun her anlamda şekillenmesinin baş mimarları kadınlarımıza kurmuş oldukları kooperatiflere proje destekleri verilsin. Gençlerimize yönelik daha çok kulak verilip projeleri hayata geçirilsin.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde ilimizin en önemli markalarından Gümüşhane Üniversitesi ile bir çok kurumumuz, STK’larımız irtibat ve işbirliğini arttırsın. Öğrencilerimizi şehrimize entegre edip sevdirip tanıtımı yapılsın. Valilik himayesinde Turizm İl Kültür Müdürlüğü ve belediyeler iş birliği ile şehir içi turizm arttırılsın.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde sıladaki kurumlarımız gurbetteki STK’larla daha çok istişareli olup karşılıklı projeler gerçekleştirsin. Gurbetteki birçok insan kaynağı olan STK’larımızdan daha çok istifade edilsin. STK’larımızın örnek çalışmaları onure ve takdir edilsin.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde Gümüşhanemizin SMA hastası dünya tatlısı bebekleri Yunus Emre Kaçan ve Ömer Asaf Kara başta olmak üzere tüm SMA hastası bebeklerimiz ve hastalarımız şifa bulsun. Onlara gerekli maddi manevi destek sağlansın. Destek olanlardan Allah razı olsun.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüze girerken gerçekleşmesini istediğimiz burada sayamadığımız tüm dileklerimiz olmasını temenni eder, bu açıklamanın kamuoyuna duyulmasını sağlayacak olan basınımıza gerekli ilgi ve destek verilsin. Sıla’yı tüm dünya ile buluşturan haberdar eden Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetimiz ve üyesi güzide gazeteci hemşehrilerimiz hak ettiği değeri görsün.

Tüm iyi dileklerimizin gerçekleşeceği, sağlığımızın, huzurumuzun hep iyi olacağı Dünya Gümüşhaneliler Günümüz olsun dileklerimle tüm hemşehrilerimizin 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler gününü tebrik ederim.”

image_print

HABERLER