Yarın Gece Mübarek Regaib Kandilini İdrak Edeceğiz - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

5 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yarın Gece Mübarek Regaib Kandilini İdrak Edeceğiz

Giriş Tarihi: 10 Ocak 2024 - 19:20

Son Güncelleme: 10 Ocak 2024 - 19:53

Mübarek gecelerden Regaib Kandili, bu yıl 11 Ocak 2024 Perşembe gününü 12 Ocak 2024 Cuma gününe bağlayan gece (yarın gece) idrak edilecektir.

12 Ocak 2024 Cuma günü ise, “Üç Aylar” olarak bilinen “Recep, Şaban ve Ramazan” aylarını kapsayan döneme girilmiş olacaktır.

Regaib; Herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek” demektir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v.) Regaib gecesinin fazileti ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur: “Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.” 

Regaib Kandili gecesinde kaza namazı ve nafile namaz kılmak, Kur’an-ı Kerim okumak, çevşen okumak, tövbe istiğfar etmek, tefekkür özellikli sohbetler yapmak ve perşembe gününü oruçlu geçirmek evla görülmüştür.

Bütün ümmet, bu mübarek gecede Gazze ve Filistin’de yaşanan İsrail katliamının ve zulmünün durması ve katil ve zalim İsrail’in kahr u perişan olması için Rabbimize dua edecektir.

“Gümüşhaneden Haber” sitesi olarak bütün takipçilerimizin Regaib Kandili’ni  ve Üç Aylarını kutluyoruz.

image_print

HABERLER