YAŞLI YAKINLARINA ÖNEMLİ MESAJLAR!.. - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YAŞLI YAKINLARINA ÖNEMLİ MESAJLAR!..

Giriş Tarihi: 01 Ekim 2019 - 12:45

Son Güncelleme: 01 Ekim 2019 - 12:59

BUGÜN DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ

İnsanların  “yaşlı sağlığı” konusunda bilinçlendirilmesi, yaşlıların sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler 1990 yılında aldığı bir kararla 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü ilan etmiştir.

Son yıllarda yaşlı nüfusunda meydana gelen artışlara paralel olarak, yaşlıların yaşadığı sağlık sorunlarında toplumun bilinçlendirilmesi ve yaşlılarımızın daha çok hatırlanması için ülkemizde de kutlanmaktadır.

KUR’AN VE HADİSLERDE YAŞLI YAKINLARINA ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLİYOR

İsrâ Sûresi  (23 – 24)

“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle. (23) Onları esirgeyerek alçakgönüllülükle üzerlerine kanat ger ve: «Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et!» diyerek dua et” (24)

Hadis-i Şerif

“Eğer beli bükülmüş yaşlılar, takva sahibi gençler, süt emen çocuklar, yayılan hayvanlar olmasaydı, belalar sel gibi üstünüze dökülecekti.” (Ebu Yala el-Mevsıli, Musned, 11/511)

image_print

HABERLER