Yaz Kur’an Kursları 5 Temmuz’da Başlıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yaz Kur’an Kursları 5 Temmuz’da Başlıyor

Giriş Tarihi: 01 Temmuz 2021 - 0:00

Son Güncelleme: 01 Temmuz 2021 - 0:03

Her sene milyonlarca öğrencinin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur’an Kursları”, 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur’an kursunda başlayacak.

Bir ana-babanın çocuklarına karşı en önemli vazifesi, onlara Kur’ân öğretmektir, Kur’ân terbiyesi vermektir. Ana babalar bu fırsatı değerlendirerek kitabımız Kur’an-ı Kerim’i çocuklarına öğretmelidirler. Kur’an öğrenmenin en emin yolu da açılan bu kurslardır.

Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (a.s.v.) “Aranızda en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” ,“Ümmetimin en faziletli ibadeti Kur’ân okumaktır.”  buyuruyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve Kur’an kurslarında görev yapan personel marifetiyle Yaz Kur’an Kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur’an-ı Kerim eğitimi, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılındığını öğretiyor.

Başkanlık her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz “Dinimi Öğreniyorum” ders kitabı ve “Etkinlik Kitabı” dağıtıyor.

Yaz Kur’an Kurslarına gelen öğrencilere yönelik her yıl ihtiyaca göre yeni programlar geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı, “2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları”nı 81 il müftülüğüne gönderdi.

Uygulama Esaslarına göre 4-9 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece yüz yüze yapılacak.

Yine 10-15 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden yapabilecek ve eğitimler tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi gerçekleştirilecek.

16-22 yaş arası öğrenciler ise başvurularını web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece çevrim içi yapılacak.

Kayıtlar 21 Haziran 11 Temmuz tarihleri arasında alınacak ve 2021 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim tek dönem halinde 05 Temmuz-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Başvurular 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında bizzat cami ve Kur’an kurslarına ya da  Diyanet İşleri Başkanlığının web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden yapılabilecektir.

Kurslar 5 Temmuz 2021 pazartesi günü başlayıp 20 Ağustos 2021 tarihinde bitmiş olacaktır.

Çocuklarımız, bu kurslarda Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmekle çok şey kazanacaklardır. Öncelikle kendilerini yaratan Allah (c.c.) nun kitabını okuyabilme mutluluğunu, gururunu yaşayacaklardır. Yine aynı şekilde çocuklarımız, en azından Kur’an-ı Kerim’den bir Yasin suresini okuyup geçmişlerine hediye edebilme mutluluğunu tadacaklardır. Bunlar sadece iki örnek. Kur’an okumayı öğrenmek Kur’an hazinesinin kapısını altın anahtarla açmak demektir.

Unutmamak gerekir ki, Kur’an sadece çocuklarımız için değil, hepimiz için her zaman okunması, tefekkür edilmesi gereken ilahi bir kitaptır. Çünkü; Kur’ân kalplere kuvvet ve gıdadır, ruhlara şifâdır.  Kur’an; İnsanlığın dünya ve ahiret saatinin kılavuzudur. Allah (c.c.) bizi Kur’an-ı Kerim ve onun Hocası – öğreticisi Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (a.s.v.)ın  yolundan ayırmasın.  Allah (c.c.) bizi kendisine  hakiki kul, Resulü Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (a.s.v.)’a hakiki ümmet, Kur’an’a hakiki talebe eylesin. Amin.

Kur’an kurslarının çocuklarımız, ailelerimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz.

image_print

HABERLER